Magyaros makaroni
Hozzávalók:
- 3 ujjnyi szelet császárszalonna
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2ek pirospaprika
- 2 zöldpaprika
- 1paradicsom
- 60 dkg makaróni
- 12 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítés:
A császárszalonnát kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd ha már kész a pörköltalap, jöhet a kockára vágott sertéscomb, a foghagyma, a só, és kis adagokban a víz. Ha elkészült a pörkölt, adjuk hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Főzzük ki a makarónit, majd ha leszűrtük, keverjük össze a pörkölttel. Öntsük jénai edénybe, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük forró sütőben kb. 20 percig.
Hasonló receptek
Hagymás sertésmáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszínes spagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes