Spenótkrémes makaróni
Hozzávalók:
- 40 dkg spenót (mirelit)
- 3 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg makaróni tészta#A szószhoz: 10 dkg füstölt szalonna
- 4 dl tejszín
- 1 kávéskanál pirospaprika (csípős)
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál snidling (apróra vágott)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A spenótot a vajban krémesre pároljuk, míg a levét elfövi. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és kislángon összefőzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük. A szalonnát apróra vágjuk, teflonban megpirítjuk, majd zsírpapírra szedjük. A zsiradékot a tejszínnel meg a paprika felével összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Addig pároljuk, míg az egész a harmadára sűrűsödik. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a tűzre visszatéve kevergetve sűrűre főzzük. (Vigyázzunk, nehogy a tojás rántottaszerűre süljön!) A maradék paprikát, a snidlinget és a szalonnát is hozzáadjuk. A makarónit és a spenótot salátástálba öntjük, a szósszal meglocsoljuk és összekeverjük.
Hasonló receptek
Shiitake gombás csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lecsó
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra
Karfiol korianderes öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes