Nephropanból palacsinta készítése
Hozzávalók:
- 100 g kenyérpor
- 3 g élesztő
- 2 g cukor
- 150 g víz
Elkészítés:
A kenyérpor súlyára számított 3 % mennyiségű élesztőt, 2 %-nyi cukrot a 34-36C hőmérsékletű víz 1 részében elosztjuk. A cukor oldása után belekeverjük a kenyérport, majd homogenizálás után a maradék vízmennyiséget is hozzáadjuk. Habverő vagy fakanál segítségével híg palacsintatésztát készítünk. 20-30 perces kelesztés után forró palacsintasütőben minimális étolaj felhasználásával megsütjük. A kisült palacsintákat ízlés szerint töltelékkel töltve fogyaszthatjuk. Készíthetünk palacsintát élesztő felhasználása nélkül is. Ebben az esetben a tészta készítéséhez szódavizet célszerű felhasználni és a tészta kikeverés után azonnal süthető.
Hasonló receptek
Házi nudli eperlekvárral
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós derelye zabkorpából
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajttekercs
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes