Túrós derelye zabkorpából

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabkorpa
  • 20 dkg szójatejpor
  • 1 tojás
  • édesítő
  • kevés víz#A töltelékhez: 10 dkg sovány túró
  • 1 tojássárgája
  • édesítőszer

Elkészítés:

A tészta összetevőit összegyúrjuk, ha túl lágy, adhatunk még hozzá zabkorpát. 15 percig állni hagyjuk. Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, kis négyzetekre szeljük. 1-1 kanál túrót teszünk a közepére, ráhajtjuk a széleit és összenyomjuk, Lobogó vízben 10-15 perc alatt készre főzzük, A kész derelyéket pirított zabkorpába forgatjuk. édesítővel elkevert sovány tejföllel leöntve tálaljuk.

Hasonló receptek

Pirított szezámmagos pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Sajtos rúd

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gibannyica (szerb rétes)

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: