Túrós derelye zabkorpából
Hozzávalók:
- 20 dkg zabkorpa
- 20 dkg szójatejpor
- 1 tojás
- só
- édesítő
- kevés víz#A töltelékhez: 10 dkg sovány túró
- 1 tojássárgája
- édesítőszer
Elkészítés:
A tészta összetevőit összegyúrjuk, ha túl lágy, adhatunk még hozzá zabkorpát. 15 percig állni hagyjuk. Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, kis négyzetekre szeljük. 1-1 kanál túrót teszünk a közepére, ráhajtjuk a széleit és összenyomjuk, Lobogó vízben 10-15 perc alatt készre főzzük, A kész derelyéket pirított zabkorpába forgatjuk. édesítővel elkevert sovány tejföllel leöntve tálaljuk.
Hasonló receptek
Pirított szezámmagos pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajtos rúd
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gibannyica (szerb rétes)
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes