Túrógombóc spenótágyon

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Hozzávalók:

  • A gombóchoz: 250 g sovány túró
  • 200 g camembert
  • 150 g zabpehely
  • 2 tojás
  • 80 ml víz
  • bors
  • édesnemes paprika#A zöldségágyhoz: 750 g spenót
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ev?kanál margarin
  • bors
  • szerecsendió#A tálaláshoz: 1 csokor petrezselyem
  • 3 ev?kanál zabpehely

Elkészítés:

A lecsepegtetett túróhoz keverjük hozzá a tojást és a zabpelyhet, majd hagyjuk pihenni. Közben a camembert-t vágjuk ketté, majd mindegyik felét 12 részre. Tegyük félre. A camembert-t másik felét szintén aprítsuk fel és keverjük a túróhoz. Erőteljesen ízesítsük a sóval, a borssal és a fűszerpaprikával. Nedves kézzel formáljunk a túrós masszából 12 gombócot, minden gombóc közepébe nyomjunk egy-egy darab camembert sajtot. A gombócokat forró, sós vízben 20 perc alatt főzzük ki. A spenótágyhoz aprítsuk fel a vöröshagymát és a margarinon pároljuk üvegesre. adjuk hozzá a megmosott, nedves spenótot, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha a gombóc megpuhult, a spenótból halmozzunk az előmelegített tányérokra. Erre a spenótágyra tegyük a gombócokat, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és zabpehellyel.

Hasonló receptek

Szardíniai omlett

Egytálétel, Könnyű

Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Padlizsános-cukkinis csirkecomb

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejszínes -parajos csirke

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: