Brokkolis lazac

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 70 dkg lazac
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 darab citrom
  • 1 darab citrom (zöld)
  • őrölt bors
  • fél fej lilahagyma
  • 1 kg brokkoli

Elkészítés:

A vajat hevítsük fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a finomra vágott hagymát, a citromok reszelt héját és öntsük rá a levüket is. A lazacot egészben vagy szeletekben tegyük alufóliára, locsoljuk meg a fűszeres vajjal, majd zárjuk le légmentesen. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és az alufóliába zárt halat tepsire téve kicsi vízfürdőben pároljuk 10-15 percig. Szedjük rózsákra a brokkolit, sós vízben néhány percig forrázzuk, majd lecsepegtessük le és forgassuk át a vajban. Bármilyen tejszínes szósszal kínálhatjuk.

Hasonló receptek

Húsos rakott cukkini

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrós csusza

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos krumpli

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: