Sajtos krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 3 tojás
- 1 nagy doboz tejföl (450 g)
- 20 dkg reszelt sajt
- 1+1 teáskanál margarin
- 2 teáskanál só (ez függ attól
- hogy mennyire sós a sajt)
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. A főtt krumpliról lehúzzuk a héját és felkarikázzuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját a tejföllel, egy teáskanál margarinnal, sóval, 10 dkg reszelt sajttal elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A két tojásos masszát összekeverjük és ráöntjük a felszeletelt krumplira, az egészet óvatosan összekeverjük és a maradék margarinnal kikent hőálló tálba borítjuk. Tetejére szórjuk a maradék sajtot. Az egészet betesszük a sütőbe és 170-190 fokon kb. 25 percig (amíg a tetején a sajt aranybarna lesz) sütjük. Jó étvágyat!
Hasonló receptek
Könnyű rakottas rizs
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos canelloni
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Krumplipüré rakottasan
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes