Sajtos krumpli

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 tojás
  • 1 nagy doboz tejföl (450 g)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1+1 teáskanál margarin
  • 2 teáskanál só (ez függ attól
  • hogy mennyire sós a sajt)

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük. A főtt krumpliról lehúzzuk a héját és felkarikázzuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját a tejföllel, egy teáskanál margarinnal, sóval, 10 dkg reszelt sajttal elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A két tojásos masszát összekeverjük és ráöntjük a felszeletelt krumplira, az egészet óvatosan összekeverjük és a maradék margarinnal kikent hőálló tálba borítjuk. Tetejére szórjuk a maradék sajtot. Az egészet betesszük a sütőbe és 170-190 fokon kb. 25 percig (amíg a tetején a sajt aranybarna lesz) sütjük. Jó étvágyat!

Hasonló receptek

Könnyű rakottas rizs

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos canelloni

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Krumplipüré rakottasan

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: