Paradicsomos padlizsán

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 közepes padlizsán
  • 4 paradicsom
  • 50 dkg natúr tofu
  • 4 szál friss oregánó (szurokfű)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 szál bazsalikom
  • 2 dl olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánokat szeleteljük fel hosszában félujjnyi vastagra, úgy hogy a keskenyebb végük egészben maradjanak. A paradicsomot és a tofut is daraboljuk félujjnyi vastagra, majd mind a három hozzávalót szórjuk meg sóval, borssal. A fűszerezésnél viszont a padlizsánt aprított oregánóval, a paradicsomot petrezselyemmel, a tofut pedig bazsalikommal szórjuk meg. Egy tepsit vékonyan olajozunk ki. Legyezőszerűen nyissuk szét a padlizsánokat és a szeletek közé váltakozva tegyünk 1-1 darab paradicsomot és tofut. Locsoljuk meg olívaolajjal és 190 °C-os sütőben süssük pirosra. Fektessük tányérokra és locsoljuk meg a sütésből visszamarad levével.

Hasonló receptek

Dödölle / Krumpligánica

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csicseriborsó-püré

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patisszon

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: