Rizzsel töltött póréhagyma

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg (olasz arborio) kerek szemű rizs
  • 1 zöldségleveskocka
  • 4 nagyobb póréhagyma (fehér része)
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg darabolt (konzerv) paradicsom
  • 8 bazsalikomlevél
  • 1 mokkáskanál balzsamecet
  • őrölt bors

Elkészítés:

A leveskockát forrásban lévő vízben feloldjuk és puhára főzzük benne a rizst, majd félretesszük. A pórék külső héját lehántjuk, a hagymákat 3 részre daraboljuk. A belső rétegeiket kiemeljük, finomra vágjuk, majd 4 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig pároljuk. A pórédarabkákat gőz fölött 3 percig puhítjuk. A darabolt paradicsomba belekeverjük a finomra vágott bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, megsózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A megpuhult póréhagymákba beletöltjük a rizst és egy sütőtálon szépen elhelyezzük. Meglocsoljuk a paradicsomszósszal és 5 percre forró sütőbe tesszük.

Hasonló receptek

Magyaros rák

Előétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Márványtojás

Előétel, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajt házilag

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: