Spárga spenótmártással

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg fehér spárga
  • 1 kávéskanál margarin
  • 1 csipet cukor
  • só#A spenót mártáshoz: 200 g párolt vagy fagyasztott spenót
  • 2 vöröshagyma
  • 200 g tejszín
  • 2 ev?kanál margarin
  • bors
  • zöldségételekhez való fűszerkeverék

Elkészítés:

Kis cukorral és diónyi margarinnal vizet forralunk, ebben puhára főzzük a megtisztított (a fehér spárgát meghámozzuk, míg a zöldet elég, ha megmossuk). Az apróra vágott hagymát margarinon 10 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a spenóthoz, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük. 5-6 szál spárgát elosztunk a tányéron és meglocsoljuk a spenótmártással. Héjában főtt burgonya és könnyű bor illik hozzá.

Hasonló receptek

Padlizsánkoszorú paradicsommártással

Vegetáriánus , Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Mozarellával rakott padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Vadas karfiol

Vegetáriánus, Közepes

Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: