Zöldsaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg paradicsom
- 30 dkg uborka
- 10 dkg zöldpaprika
- 10 dkg gomba
- 1 fej saláta
- 1 csokor petrezselyem
- 6-8 friss bazsalikomlevél
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 dl víz
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát felkockázzuk, az uborkát legyaluljuk, a gombát felszeleteljük, a salátát metéltre, a petrezselymet és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A zöldféléket egy nagy tálban összekeverjük, megsózva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítjük a páclevet: a citromlé, olaj és víz keverékét sóval, őrölt borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, bazsalikommal ízesítjük. (Ízlés szerint mesterséges édesítőszereket és további fűszereket is felhasználhatunk.) A zöldfélékre öntjük a páclevet, jól összekeverve, hűtve tálaljuk.
Hasonló receptek
Sonkás salátatál
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diós almasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség
Tonhalas paradicsomsaláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes