Vöröslencsepástétom

Ételtípus: Szósz, Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél dl olaj
  • 1 ek mustár
  • 15 dkg vaj
  • kevés só
  • kevés őrölt bors
  • kevés majoránna
  • 2 db babérlevél

Elkészítés:

A lencsét lemossuk és 4 órára beáztatjuk. Lecseréljük a vizet és a babérlevéllel feltesszük főni. Mikor felforr, leszedjük a habját és befűszerezzük, majd addig főzzük, amíg teljesen szétmegy és megfő. Mindig csak annyi víz legyen rajta, ami éppen ellepi, mert miután megfőtt, nemigen tudjuk leszűrni. Viszont, ha túl sok víz van rajta, akkor híg lesz a pástétomunk.Közben a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát az olajon aranysárgára pirítjuk a fokhagymával együtt. A megfőtt lencséhez keverjük és pár percig együtt főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a mustárt és utána ízesítünk, ha kell. Összeturmixoljuk, belekeverjük a vajat, és miután kihűlt, 1 órára hűtőbe tesszük. Kenyérre kenve megszórjuk frissen reszelt tormával és pirított szezámmaggal.

Hasonló receptek

Tökmagos zöldségpástétom

Szósz, Egyéb, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Fetás spenótpástétom pirított szotyival

Szósz, Egyéb, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Avokádókrém

Szósz, Egyéb, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: