Sült csirkecomb céklás-sütőtökös bulgurral

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb vagy kacsa vagy libacombbal is készíthető
  • 20 dkg bulgur
  • 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg cékla
  • néhány kelkáposztalevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 csomag sültcsirke-fűszersó
  • 1 kanál curry
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, fűszerezzük sültcsirke- fűszersóval, majd ropogósra sütjük. Lehet sütőzacskóban is. A bulgurt kifőzzük sós, currys vízben, majd leszűrjük. A kis kockára vágott sütőtököt a csíkokra vágott kelkáposztalevéllel pirítjuk meg. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. A céklát külön, hasonlóképpen pirítjuk. Tálaláskor tányérra rendezzük a sült egész combot, a bulgurt és a zöldségeket.

Hasonló receptek

Tárkonyos busa

Főétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Curry-s csirke mandulás rizssalátával

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Burgonya gyógynövényes túróval

Főétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: