Brokkolileves
Hozzávalók:
- 35 dkg brokkoli
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl sovány tejföl
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
Felforralunk 1 liter vizet. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és megmossuk. A brokkolit a forrásban lévő vízbe dobjuk. Hozzáadjuk a leveskockát, és fedő alatt addig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul. A liszttel elkeverjük a tejfölt, kevés levest merünk hozzá, majd az egészet visszaöntjük a levesbe.Őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges, megsózzuk, és néhány percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, merülő-mixerrel pépesítjük, és azonnal tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Szoljanka (6 személyre)
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Márványsajtos hagymakrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hagymaleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes