Hagymaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dkg kókuszolaj
  • 1 kanál szerecsendió
  • 1 l húsleves vagy 1 db erőleves kocka
  • 10 dkg óvári light sajt
  • bors

Elkészítés:

A hagymákat vékonyan felkarikázzuk, forró vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a liter húslevessel ( vagy vízzel) sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük a végén ha nem húslevesből készítettük, adjuk hozzá a leveskockát és még 5 percig főzzük. Tálaláskor reszelt sajtot teszünk rá. (Én a levesbe tejszínt is szoktam beletenni) Adagonként: Energia. 720 kcal, szénhidrát: 47g

Hasonló receptek

Frankfurti leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Borsókrémleves túrógombóccal

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Gombás burgonyaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: