Hagymaleves
Hozzávalók:
- 3 fej vöröshagyma
- 1 db újhagyma
- 1 db póréhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dkg kókuszolaj
- 1 kanál szerecsendió
- 1 l húsleves vagy 1 db erőleves kocka
- 10 dkg óvári light sajt
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymákat vékonyan felkarikázzuk, forró vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a liter húslevessel ( vagy vízzel) sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük a végén ha nem húslevesből készítettük, adjuk hozzá a leveskockát és még 5 percig főzzük. Tálaláskor reszelt sajtot teszünk rá. (Én a levesbe tejszínt is szoktam beletenni) Adagonként: Energia. 720 kcal, szénhidrát: 47g
Hasonló receptek
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség
Borsókrémleves túrógombóccal
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Gombás burgonyaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes