Gombás burgonyaleves
Hozzávalók:
- 15 dkg gomba
- 40 dkg burgonya
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 4 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 10 dkg zellergumó.
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott, tisztított, szeletelt gombát és az ugyancsak szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, majd felengedjük 8 dl hideg vízzel. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, puhára főzzük. Tálalás előtt petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.
Hasonló receptek
Feketebableves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tárkonyos tejfölös húsleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás krumplileves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes