Borsókrémleves túrógombóccal

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • hozzávalók 4 személyre: 1/2 fej saláta
  • 3 dkg vaj
  • 40 dkg tisztított zöldborsó
  • 2 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • cukor ízlés szerint#A gombóchoz: 20 dkg túró
  • 1 tojás
  • 5 dkg búzadara
  • 1 teáskanál vágott kapor

Elkészítés:

A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük) és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Hasonló receptek

Karfiolos karalábé leves

Leves, Könnyű

Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldborsóleves szárnyas galuskával

Leves, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkegulyás

Leves, Közepes

Cukormentes, Fogyókúra, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: