Burgonyaleves (sószegény)

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2-3 db burgonya
  • 2 kiskanál liszt
  • 2 mokkáskanál olívaolaj ( vagy kókuszolaj)
  • 1 dl tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:

A megmosott megtisztított burgonyát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott burgonyát,kb. 3-4 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt puhára főzzük. Mikor megfőtt, a lisztet belekeverjük a tejfölbe és a habarást a leveshez öntjük. Adagonként:Energiaértéke: 180 kcal, szénhidrát. 22g

Hasonló receptek

Feketebableves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Frankfurti leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Pudingos gyümölcsleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: