Meggyes darafelfújt

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 200 g búzadara
  • 120 g meggy
  • 200 ml zsírszegény tej
  • 200 ml víz
  • 20 g margarin
  • 2 tojásfehérje
  • 70 g vaníliás cukor.

Elkészítés:

A búzadarát átszitáljuk, majd a forrásban lévő vizes tejbe tesszük, miközben folyamatosan kevergetjük. Lassú tűzön forráspontig főzzük, vigyázva, hogy le ne égjen a tej. A margarin felét hozzáadjuk a vaníliás cukorral, és a mézzel együtt, majd szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg lehűl. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, amit a lehűtött masszába keverünk a kimagozott meggyel együtt. A margarin megmaradt felével pudingformákat kenünk ki (ha nincs, akkor csészéket), a masszát beletöltjük, és vízgőzben kifőzzük. Melegen és hidegen is fogyasztható. Tápérték egy adagban: Energia: 336 kcal, Szénhidrát: 63 g, Fehérje: 8 g, Zsír: 5 g.

Hasonló receptek

Almakrém

Desszert, Közepes

Laktózmentes, Mogyorómentes

Szilvás édesség

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kelt pite

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: