Kelt pite
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztőt
- kb.5 evőkanál cukor
- lapos kiskanál só
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 2 egész tojás
- kimagozott meggy
Elkészítés:
Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen. Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát. Majd rátesszük a meggyet és közepes hőfokon megsütjük.
Hasonló receptek
Meggyes piskóta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Gofri kukorica- és rizslisztből
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes
Stíriai metélt
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes