Céklafőzelék

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 1 kg cékla
  • 80 g kefir
  • 3 evőkanál búzaliszt
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál reszelt torma
  • 1 darab citrom
  • Zellerlevél
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A megmosott, megtisztított céklát meghámozzuk, lereszeljük és enyhén besózzuk. Egy edénybe tesszük az olajt, egy teáskanálnyi vágott zellerlevelet, és a kinyomkodott céklát. Sózzuk, reszelt tormával és reszelt citrom héjával ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a céklát jól ellepje. Fedő alatt közepes lángon addig főzzük, amíg megpuhul a zöldség. A kefirből és a lisztből habarást készítünk, és besűrítjük vele a céklát. A citrom levét belefacsarjuk, és egyszer felforraljuk az egészet. Tápérték egy adagban: Energia: 165 kcal, Szénhidrát: 21 g, Fehérje: 4,5 g, Zsír: 7 g.

Hasonló receptek

Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges hús

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Húsgombócok fehér mártásban

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: