Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta
- 1 húsleveskocka
- 1 zöldségleveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 25 dkg csirkemáj
- 1 teáskanál grill fűszerkeverék
- fél teáskanál zsálya
- 1 evőkanál friss vagy fél evőkanál szárított kakukkfű
- só
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet és feloldjuk benne a leveskockákat. A káposztát feldaraboljuk, a levesbe tesszük és körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük. Világos rántást keverünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd kevés levessel felhígítjuk, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk és félretesszük. A felszeletelt hagymát egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, megszórjuk a zsályával, a kakukkfűvel és a grillfűszerrel, öntünk hozzá néhány evőkanálnyi vizet és pár perc alatt puhára pároljuk. A káposztás levest tányérokba merjük és elosztjuk rajtuk a fűszeres csirkemájakat.
Hasonló receptek
Hideg leves kétféle dinnyéből
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Citromleves
Leves, könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Tojásmentes
Borsókrémleves túrógombóccal
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes