Csalánkrém leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Allergia, Epebetegség, Csontritkulás, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg csalánhajtás
  • 15 dkg spenót
  • 5 dkg póréhagyma
  • 2 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • szerecsendió
  • margarin vagy olívaolaj

Elkészítés:

A zsenge csalánhajtásokat és a spenótleveleket megmossuk és forrásban lévő vízben leforrázzuk, majd leöblítjük hideg vízzel. A megmosott póréhagymát, vékony szeletekre vágjuk és kevés margarinban vagy olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a csalán és spenót leveleit, lepirítjuk, megszórjuk liszttel és vízzel felöntjük. A levest felforraljuk, sóval ízesítjük, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, esetleg tejjel, vagy tejszínnel dúsíthatjuk. A levest szitán átszűrjük, a leveleket áttörjük és felforraljuk. Az elkészült csalánlevest forrón csészékben tálaljuk, gyenge csalán levelekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Spárgakrémleves másként

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sajt-krémleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Mazsolás borkrémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: