Spenót
Hozzávalók:
- olaj
- 3 fakanálnyi liszt
- fokhagyma
- 2 dl tej
- 2 zacskó spenót
- só
Elkészítés:
2 edényben dolgozunk: Olajat teszünk az edénybe. Miután forró, 3 fakanál lisztet rakunk hozzá és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet. Rögtön levesszük a tűzről, hogy besűrűsödjön. A spenótot feltesszük a tűzre. Nem kell előtte felolvasztani. Miután meleg, beleöntjük a mártást. Kb. 10 percig hagyjuk a tűzön, amíg fel nem forr. Megsózzuk. Fokhagymát is tehetünk bele.
Hasonló receptek
Fűszeres sajtos egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Báránysült köményes burgonyasalátával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pulykaragu
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes