Tárkonyos májragu

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 dl tejszín
  • 2 ecetes uborka
  • 2 paradicsompaprika
  • 2 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál szárított tárkonylevél
  • 1 kávéskanál majoránna
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajban hirtelen megpirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd a fél liter vízzel felöntöm. Belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verem és összekeverem a liszttel, majd mokkáskanállal a forrásban lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt, hozzákeverem a kis kockára vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majorannát. 1-2 percnyi forrás után belekeverem a tejszínt és még 5 percig forralom. Szalmaburgonyát kínálok hozzá.

Hasonló receptek

Libamájjal töltött csirkemell fahéjas szilvával

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás - sajtos pulykamell

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Baromfifasírt

Húsétel, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: