Alufóliás sárgarépa
Hozzávalók:
- 1 kg zsenge tavaszi sárgarépa
- 5 dkg vaj
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió.
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, ha vékony, egészben hagyjuk, ha vastagabb hosszában ketté vagy négyfelé vágjuk. Kivajazott tűzálló tálra párhuzamosan ráfektetjük a répákat és megsózzuk, csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat és a tál alufóliával szorosan lezárva, a forró sütőbe toljuk. Kb. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében.
Hasonló receptek
Brokkolis sült tészta
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült kelvirág
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Svájci újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes