Svájci újburgonya

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 15 dkg zsírszegénysajt
  • 3 pohár joghurt (3×2dl)
  • 1 pohár tejföl (1×2dl)
  • 4 tojás
  • petrezselyem
  • (bors)

Elkészítés:

A burgonyát nem túl vastag szeletekre szeljük (2-3 mm) és sütőben megsütjük, majd olajozott tepsibe rakjuk, (ha nem itatjuk fel a burgonyáról az összes olajat, akkor nem szükséges kiolajozni a tepsit), sózzuk. A joghurtot, tejfölt összekeverjük a 4 tojással. Petrezselyemmel és borssal ízesítjük az így elkészült öntetet, amit a burgonyára öntjük egyenletesen. Reszelt sajttal megszórjuk. Kb. 180-200 fokon sütjük, amíg a sajt el nem kezd pirulni. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Mozarellával rakott padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Sajtos-spenótos palacsinta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sóskapuding (édes sóskafőzelék)

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Hasnyálmirigy, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: