Gombaragu
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 tojás
- szerecsendió
- 30 dkg gomba
- 20 dkg füstölt főtt karaj
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor friss kakukkfű
- 3 dkg margarin
- fél l zöldségleves
- 1 és fél dl tejszín
- 1 és fél dl tejföl
- 2 evőkanál ételsűrítő
- só
- bors
Elkészítés:
A lisztet a tojással, kevés vízzel, 1 teáskanál sóval és szerecsendióval habverővel jól összedolgozzuk. Hólyagosra keverjük, majd pihentetjük. Közben a gombát megtisztítjuk és apróra szeleteljük. A karajt, a hagymát apróra felkockázzuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük, majd felaprítjuk. A gombát a felhevített margarinon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a karajt és addig sütjük, amíg megpuhul. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük a levessel a tejföllel és a tejszínnel majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Állandó kevergetés mellett beleszórjuk az ételsűrítőt és összeforraljuk őket. Az előre elkészített hűtött tésztából, a forrásban lévő sós vízbe galuskákat szaggatunk és addig főzzük, míg feljönnek a víz felszínére. Kiszedjük, lecsepegtetjük, kevés olajon megforgatjuk és a gombaraguval tálaljuk.
Hasonló receptek
Sült rizs csirkével, sonkával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Aszpikos vegyes zöldség
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Olaszos rakott burgonya
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes