Zöldséges rizses szárnyasragu

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 2 evőkanál worchester/szójaszósz
  • 1 nagy fej hagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg champion gomba
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 20 dkg tisztított zöldborsó
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 húsleveskocka
  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 3 szál újhagyma
  • 3 szál majoránna

Elkészítés:

A húst megmossuk, apróra felkockázzuk, meghintjük a Worcester/szójaszósszal, fél órát pihentetjük. Megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát finomra, a sárgarépát és a gombát szeletekre vágjuk. Meghintjük a húst rizsliszttel és a felforrósított olajban megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, gombát, zöldborsót, kurkumát, bort és az elősütött húst. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt az egészet puhára pároljuk, végül meghintjük a vágott petrezselyemmel. 4 dl vizet felforralunk a leveskockával, beleszórjuk a rizst, lefedjük és mikrohullámú vagy hagyományos sütőben (180 C) puhára pároljuk (20-25 perc). Lazán a zöldséges csirkeraguhoz keverjük, díszítésként megszórjuk a felkarikázott újhagymával és a majoránnával.

Hasonló receptek

Csirkecombok zsenge zöldborsóval

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sajttorta sonkával

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Kétsajtos rizottó

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: