Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 25 dkg liszt
  • 3 dkg lenmag
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • só#A sütéshez: olaj#A tetejére: 4 kisebb padlizsán
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál búzakeményítő
  • 1 kiskanál fokhagymás só
  • őrölt bors#A fokhagymás joghurthoz: 3 dl joghurt
  • fél fej fokhagyma
  • csipetnyi só és cukor

Elkészítés:

A lisztet a lenmaggal, a tojások sárgájával, a margarinnal és csipetnyi sóval összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva legalább fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezalatt a padlizsánokat - miután végeiket levágtuk - kisujjnyi karikákra szeljük, megsózzuk, majd egymás után, forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és kibélelünk vele egy kivajazott tortaformát. A padlizsánkarikákat elrendezzük benne. A tojásokat a tejjel meg a búzakeményítővel simára keverjük, fokhagymás sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd a padlizsánra öntjük. A maradék tésztából peremet sodrunk, tetejét tejjel megkenjük és előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 perc alatt megsütjük. Közben a joghurtot az összezúzott fokhagymával elkeverjük, pici cukorral és sóval ízesítjük, majd behűtjük. A padlizsántorta mellé kínáljuk.

Hasonló receptek

Csőben sült brokkoli/ karfiol

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Oreganós sült padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spárga spenótmártással

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: