Csirkegulyás
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkeaprólék
- 10 dkg sárgarépa
- 5 dkg petrezselyemgyökér
- 2 dkg zeller
- 2 dkg karalábé
- 5 dkg gomba
- 15 dkg kelkáposzta
- 20 dkg burgonya
- 2 dkg zöldpaprika
- 2 dkg paradicsom
- 2 dkg olaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 g fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 mokkáskanál majoránna
Elkészítés:
A húst megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Valamennyi zöldségfélét megtisztítjuk, kis kockára vágjuk. Az olajjal, hagymával, fűszerpaprikával pörköltalapot készítünk. Ebben átpirítjuk a csirkeaprólékot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget és a vékony szeletekre vágott gombát. Felöntjük 2 liter meleg vízzel, sóval, köménymaggal, majoránnával és zúzott fokhagymával ízesítjük és takaréklángon majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, kelkáposztát és készre főzzük.
Egy adag energiatartalma: 220 kcal, Szénhidrát: 15 g
Hasonló receptek
Sajtos búzagaluska leves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromos aszaltgyümölcs-leves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes