Kéksajtos tészta barnahagymával
Hozzávalók:
- 1 zacskó penne vagy szarvacska tészta
- 2 közepes fej hagyma
- 3-4 evőkanál vaj és ugyanennyi olívaolaj
- 15-20 dkg gorgonzola
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg mirelit vagy 40 dkg friss spenót
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni. Közben a hagymákat vékony szeletekre vágjuk és a vaj-olívaolaj keverékén addig sütjük, míg szép barna lesz (mint a hagymás rostélyoshoz). A hagymát leszűrjük a zsíradéktól, visszatesszük a lábosba, rádobjuk a spenótot (ha nem mirelit, egy kicsit megpároljuk), majd összekeverjük a mascarponéval és a gorgonzolával. Alacsony hőfokon összerottyantjuk a mártást, borsozzuk, egy késhegyni őrölt szerecsendióval ízesítjük (sózni a sajt miatt nem kell). A tésztát, leszűrjük és a mártáshoz keverjük. Parmezánnal meghintve tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenót Mozzarellahálóban
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Keleti csirkefalatok pirított tésztával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes