Csusza spenóttal
Hozzávalók:
- 1 zacskó mélyhűtött parajpüré (kb. 50 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zsíros sajt (pl.: Pannónia)
- 50 dkg csuszatészta
- 1 evőkanál olaj + a formához
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
A fagyasztott parajt felengedjük, a keletkezett nedvességet leöntjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sajtot lereszeljük. A csuszatésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Megforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Felöntjük a tejjel, megsózzuk és állandóan kevergetve összefőzzük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, a tészta egyharmadát belefektetjük. Ráhalmozzuk a parajfőzelék felét. Leöntjük a tejföl felével. Még egy réteg tészta és spenót következik. Tésztával zárjuk a rétegezést. A sajtot a maradék tejfölbe keverjük és a tésztára locsoljuk. Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Hasonló receptek
Tejberizs eperrel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Rakott zöldbab:
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Káposztás lecsó
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes