Reszelt máj
Hozzávalók:
- 80 dkg sertésmáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
Elkészítés:
A sertésmájat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a pirospaprikával, a majoránnával, őrölt borssal és kevergetve készre pirítjuk, megsózzuk. Azonnal tálaljuk. (A fele mennyiséget félretesszük a májpástétomhoz.) Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.
Hasonló receptek
Gombás-sonkás csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Töltött túrópalacsinta
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós Csirke
Húsétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes