Sonkás egytál
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 20 dkg sampinyon gomba
- 2 evőkanál citromlé
- 20 dkg gépsonka
- 40 dkg hosszú szemű rizs
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 7,5 dl húsleves (kockából)
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A rizst megmossuk. A vajat felforrósítjuk és megpároljuk benne a gombát. Az olajat felforrósítjuk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst és kissé megpirítjuk. A gombát, a sonkát belekeverjük, aláöntjük a húslevest, sóval ízesítjük és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Lefedve még 15 percig állni hagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal és tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombás, csirkemájas rakott burgonya
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csőben sült kemény tojás
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes