Karfiolos pulykatokány

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykacombfilé
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • fél dl olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

A forró olívaolajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a csíkokra darabolt húst és fehéredésig süssük. Sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, öntsünk alá két deci vizet és fedővel letakarva, háromnegyedig pároljuk meg a húst. Ha túl kevés a szaftja, pótoljuk vízzel. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és adjuk a raguhoz. Szórjuk meg petrezselyemmel és közepes tűzön, fedő nélkül pároljuk készre. Mielőtt levesszük a tűzről, a kevés forró szafttal elkevert tejfölt öntsük a tokányhoz.

Hasonló receptek

Csirkeméjjal töltött paradicsompaprika

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Májropogós kukoricabundában

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szpanakopitta (Görög spenótos lepény) (6 személyre)

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: