• Újságírók a jobb egészségügyi ellátásért

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az Európai Bizottság az egészségügyi ellátással és a betegek jogaival foglalkozó színvonalas újságírást kívánja ösztönözni az Európai Uniós
    Egészségügyi Újságírói Díj - a 2010-ben második alkalommal meghirdetett - pályázatával, ami egyben egy nagyobb ívű programnak is
    a része.

    Az "Európa a betegekért" elnevezésű kampány célja, hogy 11 európai egészségpolitikai témára hívja fel a lakosság figyelmét. Ezt a kezdeményezést az a közös cél vezérli, hogy minden Európában élő egyén jobb egészségügyi ellátásban részesülhessen. A díj azokat az újságírókat jutalmazza, akik jelentős mértékben elősegítették, hogy a lakosság többet tudjon az egészségről, a betegségek megelőzéséről, tudatosabban éljen, és tisztában legyen a különböző egészségügyi kérdések jelentőségével.

    Hirdetések

    Azokat választották ki, akiknek írásai hitelesen és közérthetően juttatják kifejezésre mind a betegek, mind az egészségügyi dolgozók elvárásait, gondolatait. Az EB szervezői, honlapjukon  október 5.-én nyilvánosságra hozták a 27 európai tagállam nemzeti nyerteseit - a magyarországi egészségügyi újságírókat Fazekas Erzsébet (az ÍME egészségügyi menedzserek lapja, az MTI, a WEBBeteg munkatársa) képviseli a nemzeti nyertesek között. A pályázatnak, mint a közfigyelmet is megmozgató eseménynek hátterében az Európai Bizottság azon törekvése áll, hogy javítsa a párbeszédet az uniós intézmények és az európai unióban élők között - a jobb egészségügyi ellátás érdekében.

    (WEBBeteg)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Az Európai Bizottság tanácsokkal segíti a nyaralni indulókat

    Az Európai Bizottság a nyaralási szezon kezdete előtt listát állított össze olyan tanácsokból, amelyekkel segíteni akar a több millió útra kelő európai polgárnak.

    Szigorúbb szabályozást sürget az Európai Bizottság

    Módosítaná az orvostechnikai eszközökre és egyes diagnosztikai eszközökre vonatkozó előírásokat az Európai Bizottság - tudatta az uniós végrehajtó-javaslattevő testület szerdán közleményben.

    Új kutatási projekttel válaszol az EU a váratlan járványokra

    Tizenkét millió euróval többet fordít az Európai Bizottság az uniós kutatási keretből egy, az E.coli járványhoz hasonló váratlan fenyegetések hatékony kezelését célzó projektre - olvasható a Bizottság keddi közleményében.

    Szigorú uniós fellépés a gyógyszerbiztonság érdekében

    Az Európai Parlament február 16-án elfogadott irányelve határozottabb uniós intézkedéseket sürget a hamisított gyógyszerek gyártói és terjesztői ellen. Az illegális gyógyszerforgalmazás, az internet közvetítésével, évi 15%-kal nő, ezért az EP a tagállamok módosításait várja, hogy mielőbb megszülethessen a hatályos EU-s törvény.

    Magyarországon hiánycikk az ép lélek

    A magyarok érzelmi tapasztalatai negatívabbak, mint az átlag európaiaké, lelki állapotuk sötétebb, borúsabb – legalább is, ha a kérdésekre válaszoló honfitársaink érzelmei alapján általánosítunk. A mentális egészséggel foglalkozó európai kutatás során 27 ezer (26.800) interjú készült, a magyarországi mintába 1040 személy került be.

    Mennyire megbízhatóak az orvosi kutatásokról szóló hírek?

    Az Egyesült Államokban kíváncsiak voltak, hogy az egészségügyi újságírók mennyire értik az orvosi kutatások eredményeit. Az értékelésnél figyelembe vették, hogy a híradás reálisan értékeli-e az újdonság nyújtotta előnyöket, áttekinti-e az érveket és tartalmaz-e háttérinformációkat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.