• Melyik kórház kapjon 100 liternyi kézfertőtlenítőt? Szavazzon!

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete – vagyis a ReSzaSz – a hazai betegbiztonság elkötelezett híve, ezért most dr. Novák Hunor gyermekgyógyásszal karöltve 200.000 forint értékben alkoholos kézfertőtlenítőt ajánlanak fel egy, a lakosság szavazatai alapján kiválasztott budapesti kórháznak.

    Dr. Novák Hunor a beteg-felvilágosítás érdekében tett társadalmi erőfeszítéseinek elismeréseként a közelmúltban 200 ezer forintos pénzjutalmat kapott egy orvos-szakmai zsűritől, melyet teljes egészében felajánlott a ReSzaSz számára, a kórházi fertőzések elleni küzdelemre. Az összegből 100 liternyi alkoholos kézfertőtlenítőt vásárol a szakszervezet, és adományoz annak az adósságállománnyal küszködő kórháznak, amelyik a lakosságtól a legtöbb szavazatot kapja.

    Hirdetések

    A ReSzaSz célkitűzése volt, hogy Semmelweis napra (2017. július 1.), azaz a magyar egészségügy napjára minden kórház minden folyosóján elérhetővé váljon a betegbiztonsághoz nélkülözhetetlen alkoholos kézfertőtlenítő. A szakszervezet ezen szándékát közölte a döntéshozókkal és a tagok segítségüket is felajánlották, a fejlesztés azonban anyagi okokból kifolyólag idén nem valósulhat meg.

    Jelenlegi kampányával a ReSzaSz jó példával szeretne elöljárni, és egyúttal kézzelfogható segítséget nyújtani egy arra rászoruló kórháznak.

    Dénes Tamás, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke

    Semmelweis Ignác hagyatéka

    Sajnálatos tény, hogy az uniós országok közül éppen Magyarországon, a kézfertőtlenítést atyjaként emlegetett Semmelweis Ignác hazájában használják a legkevesebb alkoholos kézfertőtlenítő gélt az egészségügyi intézményekben, holott egy kórházban a kézfertőtlenítésnek alapvető eljárásnak kellene lennie.

    A kórházi fertőzések visszaszorításának az alapja a megfelelő kézhigiénia, ennek ellenére Magyarországon jóval kevesebb alkoholos kézfertőtlenítő fogy a szükségesnél (6 liter/1000 betegnap; Svédországban ez például 40 liter/1000 betegnap). A hozzátartozók, betegek kézhigiéniája pedig legalább annyira fontos, mint az egészségügyben dolgozóké, ezért a ReSzaSz felkéri a lakosságot, hogy – amennyiben az nem elérhető - mindig kérje az egészségügyi személyzettől az alkoholos kézfertőtlenítőt.

    A szervezet várja a felajánlásokat
    A szakszervezet a beérkezett támogatásokból további kézfertőtlenítőt fog vásárolni a kórházak számára.

    Továbbá várják azon magánszemélyek és cégek jelentkezését, akik egyetértenek a kezdeményezéssel és lehetőségük van a programot támogatni. Felajánlásukat az alábbi bankszámlaszámra tudják eljuttatni: Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete OTP - 11748007 21162118.

    Fontos az összefogás

    A ReSzaSZ hiszi és vallja, hogy a civil lakosság fontos pillére az egészségügynek. A betegek, valamint a hozzátartozók bizalma és támogatása nélkül ugyanis nem valósítható meg a hatékony és jól működő egészségügyi ellátás.

    A szakszervezet reméli, hogy javaslataik minél előbb meghallgatásra találnak, ezzel is elősegítve a biztonságos betegellátás feltételeit, és az elkerülhető kórházi fertőzések csökkenését Magyarországon.

    Bíznak benne, hogy belátható időn belül minden kórházi folyosó falán és minden betegágynál elérhető lesz az alkoholos kézfertőtlenítő.

    Mint mindig, a ReSZaSZ most is kíváncsi az Ön véleményére, ezért segíthet eldönteni, hogy dr. Novák Hunor felajánlását, a 100 liternyi kézfertőtlenítőt melyik kórház kapja.

    A szavazás elérhető ezen a címen: reszasz.hu/szavazas

    (WEBBeteg)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Magánorvosi ellátás

    Oktogon Medical Center

    Kiemelkedő szakmai múlt, minden igényt kielégítő eszközpark. (x)

    Lézeres szemműtét

    Optimum

    Segítünk, hogy körültekintően választhasson a látásjavító lézerközpontok közül. (x)

    Szuperbaktériumok - Az orvostudomány egyik...

    A penicillin Fleming általi felfedezése 1928-ban, majd rutinszerű gyógyszerként való bevezetése 1941-ben, indította el a különböző...

    Még 3 napig élt a lélegeztetőgépről...

    A megtört szívű férfi, aki beleegyezett abba, hogy feleségét lekapcsolják az őt életben tartó gépekről, csak később tudta meg, hogy a...

    Tájfun után: gyermekosztályt szeretne...

    A Magyar Református Szeretetszolgálat terve, hogy létrehoznak egy gyermekosztályt a fülöp-szigeteki Tacloban városában, ehhez gyűjtenek most...

    A jövő patológusai: Dr. Pap Anita...

    2013 szeptemberében kezdte el a patológus képzést a PTE Általános Orvostudományi Kar Pathologiai Intézetében dr. Pap Anita rezidens orvos...

    Dr. Frecska Ede: a betegségeket nem lehet...

    Kétszer tett pszichiátriai szakvizsgát, először itthon, majd Amerikában, ahol az autentikus ősi gyógymódok érdekelték, jó ideje a...

    Szülés utáni felépülés

    A várandósság kilenc hónapja alatt a női szervezet grandiózus változásokon megy keresztül, melyek célja az egészséges utód kihordása...

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.