• Terhesség első heteiben alkalmazható-e a Klion D 100 hüvelytabletta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Adrienn vagyok elmentem a nögyógyászomhoz az éves szűrèsre még màjuba. Az eredménye most egy hete jött meg gyulladást talàltak. A klion d 100 hüvelytablettát irta fel. Megkérdeztem tőle, hogy esetleg ha terhess vagyok akkor használhatom-e a tablettàt. Akkor nem tudtam biztosan, hogy kismama vagyok, de màr teszt alapján kiderült hogy az vagyok, az 5 hétbe jàrok. Az orvos azt mondta nem befolyásoló tènyező nem árt a babának. Elkezdtem használni, hàrmat el is használtam. Ma elbizonytalanodttam, mert beszèltem egy másik szakorvosal és ő nem ajánlja a klion d 100 hüvelytablettát a terhesség első heteibe. Azt szeretném kèrdezni, hogy mennyire árt ez a magzatnak?

        Dr. Kiss György válasza a Klion témában

        Tisztelt Hölgyem ! A három Klion D 100 lokális alkalmazása nagy valószinüséggel nem jelent veszélyt a babára, viszont a jövőben minden gyógyszeres kezelést részletesen egyeztessen a terhesgondozást végző orvossal. Javaslom, hogy a 10-11 héten végzett kombinált teszt vizsgálatot végeztesse el és ott jelezze, hogy a kora terhességben Klion tbl-t használt. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: a 40 gestatiós hét alatt csak a legszükségesebb gyógyszereket szedje.


        Kérdés: 2017. július 19., 18:23; Megválaszolva: 2017. július 20., 17:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: