• további kérdés kézvizsgálattal kapcsolatban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Köszönöm szépen válaszát (ápr. 11.) a kézsérüléssel (jobb tenyér) és a lehetséges idegentesttel kapcsolatban. Jelenleg nincs panaszom, (és a háziorvos is azt mondta, hogy rendben van), de a fém idegentest kizárása miatt elmentem röntgenre, ahol ezt az értékelést kaptam: Sugárfogó idegentest/traumás eltérés nem ábrázolódott. Az os capitatum radialis felsõ harmadán 3mm-es lekerekített kontúrdefektus, az os triquetrum IC izület/szalagtapadás variatiojának megfelel. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent pontosan (azt értem belőle, hogy fém idegentest nincs). De a többi részével kapcsolatban kérdezem, hogy ez milyen probléma, a kezem melyik részén található, és mit lehet / kell vele csinálni? A levélhez mellékelem a két elkészült felvételt is. Válaszát előre is köszönöm. Mária

        Dr. Laki András válasza a Röntgenfelvétel témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos, a felvételek talán valamilyen technikai probléma miatt mégsem kerültek fel a rendszerbe a kérdése mellé, így azokat megtekinteni nem volt módom. A leletben leírták hogy csontsérülés vagy fémes idegentest nem látható. A kérdéses hely a nyolc kéztőcsont egyikének a szélén van, és egy szomszédos másik kéztőcsonttal alkotott ízület vagy ízületi szalagtapadási hely alaki variációjának tartották. Feltételezem, hogy ez nem okoz panaszt vagyis csak véletlen lelet. Felvételek hiányában azonban nem tudom pontosabban megítélni, hogy miről van szó, ha többet szeretne megtudni róla, mutassa meg a felvételeket baleseti sebésznek, kézsebésznek.


        Dr. Laki András
        radiológus

        Dr. Laki András

        Kérdés: 2017. április 28., 13:50; Megválaszolva: 2017. április 29., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        MRI eredmény magyarázata