• Kórház elhagyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Arra szeretnék választ kapni, hogy egy megkezdett lökésterápia (3-5 nap 1000mg Solu-Medrol infusio) esetén, ha elhagyom az intézményt, nem a kórházban alszok, akkor milyen következmények jogszerűek? A távozásról nyilatkozom, annak esetleges egészségügyi következményeit vállalom. Alapos okom van - erős kórház fóbiám van, befeküdni csak akkor fekszem, ha visznek, ennek pszichés okai vannak - a kórház elhagyására, 15 percen belül be tudok menni, be tudnak vinni, ha szükséges. Korábbi kezelőorvosom mérlegelte a hatásokat és kockázatokat és úgy döntött, hogy az infusiót követően, ha nincs egyéb panasz az eredményes kezelés érdekében célravezetőbb csak a következő infúsióra bemennem. Sajnos Ő nyugdíjba ment, így egy következő shub esetén - ismerve a többi orvost - komoly harcot kell majd vivni, vagy kezelés nélkül maradok. Az orvos megtagadhatja a kezelést, vagy annak folytatását? (Annak tükrében is, hogy ennek milyen következményei lehetnek.) A fóbiám nem egyszerűen , "á, nem foglalkozom vele" jellegű, hanem egy erős ellenérzésből, korábbi rossz élményekből fakad, ami alapvetően meggátolja az együttműködésem. Képtelen vagyok haldoklók között gyógyulni, a napi bioritmusom nem úgy működik, ahogy egy kórház napirendje, és nem bírom elviselni a korlátozást. Ez betegségem következménye is. Jelenleg járóképes vagyok, így egy taxival oda és vissza is tudok menni. Várom válaszukat!

        Dr. Németh Kinga válasza a jogi kérdés témában

        Kedves Olvasó! Mint beteg, Önnek joga van a gyógyintézetet elhagyni, eldöntheti, hogy mely beavatkozások elvégzésébe egyezik bele, illetve melyeket utasítja vissza. Azonban a gyógykezelésével kapcsolatban köteles a kezelő orvosa rendelkezéseit betartani, amennyiben súlyosan megszegi ezt az együttműködési kötelezettségét, akkor az Ön orvosa megtagadhatja az Ön ellátását. Ha megtagadná az orvosa az Ön ellátását, kérjen írásbeli indoklást, ugyanis az indoklásból egyértelművé kell váljon, hogy az Ön távozása az intézményből mennyiben teszi lehetetlenné, vagy eredménytelenné az Ön kezelését, amennyiben ezt nem tudják szakmai érvekkel alátámasztani, úgy nem jogosultak az Ön kezelésének a megtagadására. Üdvözlettel.


        Dr. Németh Kinga
        Jogász

        Dr. Németh Kinga

        Kérdés: 2011. november 07., 00:10; Megválaszolva: 2011. november 10., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni,hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára!Voltam röntgenen ahol kimutatták a lábujj hiányát.Ortopéd szakorvos küldött el és ennek alapján fog...
        Üdvözletem! Szeretném megtudni,hogy a dystopiás vese fogyatékosságnak számít -e,ha igen, akkor ez után jár-e a fogyatékossági többletpont. Hol kell erről az igazolást beszereznem? Válaszukat előre is köszönöm.
        Üdvözlöm! Létezik ez az adókedvezmény? Várom Kedves válaszukat! Üdvözlettel, Anna Lisztes gluténmentes élelmiszerek (kenyér, sütemény stb.) jóval drágábbak köznapi társaiknál, ezért a szigorú diéta betartása anyagilag rendkívül...
        Tisztelettel köszöntöm. 2000 óta vagyok a szememmel leszázalékolva nagyfokú rövidlátás mindkét szemen -24 es lencséket hordok ,de van szemüvegem is a jobb szem gyakorlatilag vak Fuchs foltnak köszönhetően mindkét szemen zöld hályog van, kb...
        Tisztelt Dr.Varga Antal úr. Véglegesen százalékoltak le,"C2", egészségi állapot 41%, ebből adódik, hogy 59% a betegségi állapot. Munkahelyem van, de mivel a régi munkámat betegségem miatt, már nem tudom ellátni, ezért az egy éves...
        Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni,hogy a páromnak a volt feleségének kell-e fizetni még gyerektartást ha most megtartjuk amellyel terhes vagyok. Ez a második közös gyermekünk lenne,de még nem tudom megtartsuk-e!? A páromnak már van 2...