• Alacsony trombocita számom mitől lehet? Kezdek félni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly októberbe véletlenszerúen derült ki, hogy a trombocita számom 26-os. Felküldtek Pestre. Vettek tőlem csontvelőt: "a csontvelő kenetek sejtszegények." De végül azt mondták h ezzel nincs gond. Én a betegségből semmit nem érzékelek, maximum h a fáradékonyságot. 11. 24-én elkezdtem szedni a Medrolt, 229-ig fel is ment az érték, azonban abbahagyása után csökkenni kezdett. Már hetek óta meg vagyok fázva, így (reméljük, hogy ez miatt) ismét lement a trombicitám 44-ig. Most az Imurant szedem két hete. Előző héten voltam vérvételen, sajnos még mindig csak 35-ös. A doktornő azt mondta, hogy a gyógyszernek 2-3 hét kell h hasson. Kezdünk megijedni, hogy valójában mi is áll a betegség hátterében.

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérlemezke szám témában

        Kedves Érdeklődő! Ha az alacsony trombocitaszámon kívül nincs egyéb vérképeltérése, akkor valószínűleg ITP betegsége van. A kórkép lényege, hogy az immunrendszer vérlemezke ellenes fehérjéket termel, s azok fokozottan pusztulnak. A terápiában az immunrendszert gyengítő készítményeket (pl. Medrol, Imuran) szokás alkalmazni, és való igaz: kell valamennyi idő, míg a kezelés hat. Ha az egyik készítmény nem működik, akkor egy másikat kell kipróbálni, ma már elég sok lehetőség van szerencsére.


        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. március 19., 18:44; Megválaszolva: 2011. március 23., 21:32

        Tudjon meg többet: alacsony vérlemezke szám
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! A www.diagnozis.hu portálon találtam az e-mail címét. 28 éves férfi vagyok és egy megnagyobbodott (fájdalmatlan) nyirokcsomóval kapcsolatban szeretném a véleményét kérni. Anamnézis: 2016. január vége: 2 hét...
        Tisztelt Dr Nő, magas a ferritin szintem: 419ug/L Egyéb: CEA 1,0ug/L, CA 19-9 14,2U/mL c reaktiv protein 0,61 mg/L. Eozinofil 4,2, Amiláz 124, lipaz 64. Véradással csökkenteni akartam a ferritin szintet, de félévig nem adhatok vért endoszkópos...
        T. Doktornő! Érdeklődöm, hogy vérnyomáscsökkentő és véralvdás gátló gyógyszerek szedése mellett, javasolja-e a napi 1 evőkanál lenmagolaj fogyasztását.
        Kedves Doktor Nő! A szakvéleményét kérném. 2016. tavaszán tüdőembóliám lett. 2016. november közepén trombofília vizsgálatot végeztek rajtam, melynek az eredményét most kaptam meg. Egyéb autoimmun betegségre (szarkoidózis) szedek medrolt...
        Tisztelt Doktor Nő! A tanácsát véleményét szeretném kérni,laboratóriumi eredmények kapcsán! GFR-EPI(ml/p/1.73m2):85 Húgysav:530 umol/L Trigliceridek:4,55 mmol/L GOT:45 U/L GPT:117 U/L Gamma-GT:55 U/L...