• Asztma vagy állandó gyulladás ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr bő! 1éves kisfiam másfél hónappal ezelőtt megfazott legalábbis azzal indult ! Szárazak köhögött kapott sinrcod cseppet meg fenistil cseppet de nem javult hanem hurutosra vált a köhögés meg hörgött nagyon vissza mentünk az orvoshoz aki adott neki antibiotikumot sumamedet meg sinupret kötetőt helyre hozta 1hetig nem volt gond . Egy hét múlva újra kezdődött minden köhögött hurutosan meg hörgött a dr nő fel irt nurofent a torkara meg theophillynes kupot semmi javulás 1het múlva vissza vittem kapott megint antibiotikumot szumetrolim plusz költhető és este calcimusch nem történt javulás ez volt május 8-ÁN aztán május 17-én hajnalba be fulladt a kisfiam sípolt kapkodta a levegőt be vittük a kórházba ott 3nsl után ki engedtek minket kapott szteroidos infúziót ,ventolinos inhalalas ,berodual inhalálás,inj.metilprednisolon és este reggel kaoszulaba egifilint . Meg állapítottak nála hogy heveny bronhchitise van . Haza jöttünk három napig kell szedje az egifilint ez vasárnap volt mikor haza jöttünk hétfőn megint hörgött viszem a házi orvoshoz mutatom a záró jelentést meg nézi s fiam közli hogy be van gyulladás a titka ezért horog kapott augmentin szuszpenzió meg theophillynes kupot mondta adják neki és köptetőt. Ugyan úgy horog a kisfiam igaz nem fullad de hörög. Lassan 2 hónapja tart ez az egész teljesen tanácstalan vagyok . Ezért is írtam önnek hátha tud valami okosat mondani . T várom válaszát .

        Dr. Balogh Andrea válasza a légúti megbetegedés témában

        Kedves Kérdező! A hörgést gyakran a garatban fityegő, le-fel mozgó váladék okozza. Kiszívni nehéz, de a légutak felé vezetődik ez a hang. Mindazonáltal jó lenne egy laborvizsgálat a gyulladás jellegének, mértékének megállapítására, egy mellkas röntgen, esetleg egy torokváladék tenyésztés, hogy milyen kórokozó okozza a gyulladást és egy gyermek tüdőgyógyászati vizsgálat. Nem tudom gyermekének nincs e refluxa, ennek is érdemes lenne utána jàrni. A gyomorból a garatba, majd onnan a légutakba folyó gyomorsav is okozhat ilyet. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2017. május 24., 12:12; Megválaszolva: 2017. május 27., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: