• Kullancsoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ellentmondó információkat kaptam, ezért szeretnék Önhöz fordulni. 2012-ben gyorsított eljárással kaptam Encepur Aduls oltást (április 27-én, május 4-én, majd egy évre rá.) Gyorsított beadás után 3 évvel kellett volna kapnom az emlékeztető oltást (nem 5 év múlva, ahogy normál esetben), de valamiért ez elfelejtődött. 5 év után - idén - újra be akartam adatni. A háziorvosom azt mondta, mivel kimaradt az emlékeztető oltás, újra kell kezdeni az egészet, 3 oltással. Most március 8-án meg is kaptam az új adagot. Tegnap kiváltottam az újat, de a gyógyszerész azt mondta, mégsem kell a 3 adag ilyen esetben sem, hanem az 5 éves újraoltás elég. A háziorvosom a múltkor azt mondta, most 2 hónap után kapok még egyet, majd 9-12 hónap után újra. Most nem értem el, de állítólag változott az oltási rend. Nem tudom, mit tegyek. Fölöslegesen nem akarom beadatni az új adagot, de azt sem szeretném, hogy elmaradjon az egy hónapos újraoltás. A háziorvosom most szabin van, helyettesítik, soká lesz, így nem nagyon terhelném a helyettesét ezzel. Baj-e, ha a biztonság kedvéért mégis beadatom, de nem kéne? Mikor kell legközelebb oltatnom magam. Kérem segítségét, mi a teendő! Köszönöm!

        Dr. Pék Tamás válasza a kullancs-encephalitis oltás témában

        Tisztelt Kérdező! Nem szükséges újra kezdeni az oltási sort, elég onnan folytatni ahol elmaradt, bármennyi idő is telt el. Jelen esetben védettnek tekinthető. Ismétlő oltás 5 évente javasolt 49 éves korig, utána 3 évenként. (Nem baj ha többet kapna, de teljesen felesleges..) Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. április 13., 15:22; Megválaszolva: 2017. április 23., 16:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: