• Bexsero védőoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 6 hónapos. Gyerekorvosunk javaslatára beoltattuk őt fertőző agyhártyagyulladás C tipusa ellen. A Neisvac C oltás után éjjel erősen sírt, oltás helyére tett vizes borogatás után nyugodott meg. Sem láz, sem más mellékhatás nem volt. Gyerekorvosunk javasolja a B tipus ellen is az oltást. Abban szeretném a véleményét kikérni, hogy a Bexsero oltóanyagról mik a tapasztalatok? Érdemes beoltatni most (2017 áprilisában) a kicsit? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Egy aggódó anyuka Budapest, 2017.február 22.

        Dr. Pék Tamás válasza a meningococcus B védőoltás témában

        Tisztelt Kérdező! A tapasztalatok szerint megfelelő védettség érhető el, a Meningococcus B típusa elleni fertőzésekkel szemben, mely hazánkban már gyakoribb, mint a C típusú. Ezek alapján javasolt a védőoltás, főleg ebben az életkorban. A kellő védettség eléréséhez ezt az oltást is ismételni kell. Tisztelettel:


        Kérdés: 2017. február 21., 09:39; Megválaszolva: 2017. március 05., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: