• Indiai betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Lakos András! A szakértői véleményét szeretnénk kérni. Jelenleg várandós vagyok, és kisfiúnk várható születése után egy héttel hazalátogat sógornőm, aki Indiában él, komoly vallási elhivatottságának köszönhetően egy ashramban. Annyit tudunk, hogy az elmúlt időszakban átesett egy hetekig tartó tüdőgyulladáson (az ő elmondása alapján), és nemrég egy az egész ashramon végigvonuló fertőző lábszárfekélyes betegségen. (orvos ott nem látta tudtommal egyik alkalommal sem). Ezen kívül nagy valószínűséggel indiai utazása előtt semmiféle védőoltásban nem részesült. Ezért komolyan aggódunk, hogy a látogatása alkalmával nem jelenthet-e veszélyt születendő gyermekünkre a közelsége. Szeretnénk tudni, megalapozott-e a félelmünk, és amennyiben igen, milyen óvintézkedéseket tehetünk, vagy esetleg milyen vizsgálatokra kérjük meg őt, mielőtt a kisfiúnk közelébe engedjük. Várva válaszát, köszönettel: S.E.

        Dr. Lakos András válasza a India témában

        Amennyiben a hazalátogatáskor nincsenek tünetei, nem jelent kockázatot. Ha vannak, akkor ne találkozzon az újszülöttel.


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2017. január 27., 14:01; Megválaszolva: 2017. január 27., 20:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: