• Ureaplazma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Panaszaim kb 2 eve kezdődtek ,mikor osszekerültem jelenlegi párommal.Fehöres szinű folyásra panaszkodtam ,törletvétel után megállapitották,hogy ureaplazma baktériummal fertőződtunk.Mindketten antibiotikumot kaptunk,ugyanez megismétlődött kb. fél évre rá.Most a p8rom kb. 3-4 hónapja panaszkodni kezdett közösülés utani fájdalomra a ,,kalap,, tájékán.majd a kalap alatt feheres réteg képződött,es nehezen tudta a bőrt lehúzni,en voltam az megintcsak aki nőgyógyászhoz fordult,tisztitaskeppen ROSALGIN ,,öblögetőt,, ajánlott a doktor úr,meg probiotikumot kellett vásárolnom.megintcsak ureaplazmát mutatott ki a törlet.Előfordulhat,ha már egyszer ki volt kezelve (kontrolltörlettel bizonyitható) visszatér magától a baktérium?A nőgyógyászom a gyenge immunrendszeremre háritotta a probléma okát.Véglegesen szeretnénk tőle megszabadulni,mire kell különösen odafigyelnünk,hogy ne térjen vissza az antibiotikum kiszedése mellett? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a ureaplazma fertőzés témában

        Ha felmerül a fertőzés gyanúja, akkor tenyésztéssel, biokémiai módszerekkel mutathatóak ki a baktérium. A betegség 1-2 hetes antibiotikumos kezeléssel gyógyítható. A szexuális partner kezelése elengedhetetlen az újrafertőződés elkerülése érdekében. Az egyetlen módja, hogy megelőzzük a fertőzést vagy újrafertőzést, hogyha minden egyes közösüléskor óvszert használunk, korlátozzuk a partnerek számát és rendszeresen részt veszünk szűrővizsgálaton.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2012. június 19., 16:01; Megválaszolva: 2012. június 21., 00:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr/hölgy! A kérdésem az lenne,hogy a hív fertőzést el lehet e kapni egy hív fertőzött nőtöl úgy hogy csak anális szex volt és az is óvszerrel de elszakadt a gumi ,termeszetesen azonnal észrevettük és abba is hagytuk nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Kórházban dolgozom jópár éve.A gyermekem nemrégiben clostridium fertőzésen esett át,AB szedését követően,4 éves.Lehetséges,hogy esetleg én lehetek hordozó,nincs semmilyen tünetem,és én vihettem haza? Esetleg...
        Tisztelt doktorur! Fel eve van egy baratom,meg nem fekudtunk le,csak csokoloztunk es kezzel kenyesztettuk egymast.  Hetvegen foztunk es veletlenul megvagta az ujjat. Tettunk ra sebtapaszt de 1-2 ora mulva levette.. Kesobb kicsit csokoloztunk es simogatott...
        Tisztelt doktornő/úr! mikor végeztessem el a hív tesztet? Novemberben,fél éve ismertem meg a párom,ha csókolozunk akkor másnapra általában megfájdul a torkom,vagy kapar. A multkorában megvágta az ujját,tettünk rá sebtapaszt 1-2 óra mulva...
        Tisztelt doktorur! Nemregen megismerkedtem egy ferfivel..nem fekudtem meg le vele,de 4 napja mikor talalkoztunk,kicsit belefeledkeztunk a simogatasba es kezzel kenyeztettuk egymast..Amitol tartok,az az,hogy delutan 5 korul foztunk es az ujjat...
        Tisztelt Doktor úr ! Kérdésem a következő lenne Lyme beteg vagyok vagy sm tüneteim vannak ? Tüneteim tavaly nyáron kezdetők: -Beszéd zavar -Kettős látás -először a bal kezemen 3 új zsibadt majd a jobb kezemen is. -folyamatosan van nyirok...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A kérdésem valószínűleg logikátlan, de az lenne, hogy már korábban elütött állaton (róka, stb) való áthajtással tovább lehet-e vinni az autó kerekével pl. a veszettséget az udvarba? Amikor csak lehetséges...
        Tisztelt Doktor Úr! Megkaptam a napokban a válaszát kérdésemre a clostridium fertőzésen átesett kisfiamra,aki 3 éves,gyógyultnak tekinthető,köszönöm.Kérdésem még az lenne,melyek azok az antibiotikumok amelyetől óvakodjunk és újbóli...
        Tisztelt Dr. Lakos András! Több mint fél éve neurológiai tüneteket produkálok úgy mint: rövid távú memória zavar, beszédnehézség, egyensúlyzavar, lassúság. A neurológiai osztályon végzett összes vizsgálat negatív eredményt hozott. 9...
        Tisztelt Doktor Úr! Kisfiunk 3éves Ab szedését követően hasmenése lett, hasi görcsökkel,kórházba kerültünk, széklettenyésztés eredménye Clostridium difficiale AB toxin pozitivitást igazolt.Nagy laboreltérések nem voltak, az AB...