• Vérkép: Lymphocyta és az Összbilirubun...stb.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves, Doktor Nő/Úr! A vérképben lévő magas eredmények. 01) A Lymphocyta mit jelent? 02) Miért hasznos? 03) S ha magas az mennyire probléma? Tavaly (2009 okt.): 40,9% Ebben az évben (márc.): 43,70% Vagyis magas. :-/ Az Összbilirubin (ebben az évben): 22,6umol/l (normális: 1,70-20,10) 04) Mit jelent az Összbilirubin? 05) S miért hasznos? 06) Mit lehet tenni, hogy ezek az értékek ne legyenek magasak? Minden más normális értékű. Még v.mi... A vizelet pH: 6,0 Ez probléma vagy sem? Tavaly 5,5 vagyis a semleges volt. Jól tudom a 6,0 az már lúgos!? A Szérum Vas tavalyihoz képes megugrott. Míg tavaly 13,3 mára már, a Szérum Vas 23,1 Mennyire lenne baj, ha ez évek folyamán megnövekszik (normálistól eltérne)? Vizelet üledék automatával: baktérium: elvétve --> Ez okozhatja a Lymphocyta magasságát? Köszönettel: ANY

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet témában

        Kedves Any! A fehérvérsejtek az immunrendszer sejtjei, amelyek megvédik a testünket a fertőző betegségektől és az idegen anyagoktól. Sokféle fehérvérsejt létezik, a lymphocyta olyan fehérvérsejt, amelyeknek a sejtplazmájában nincsenek szemcsék. Az Ön által megadott % nem mutat magas értéket, egyébként sem lehet önmagában a %-os értékre hagyatkozni, hiszen ez egy arány, a többi sejthez képest a vérben. MAgas egyébként akkor, ha valamilyen fertőzés zajlik a szerevezetben, vagy kiemelkedően magas leukaemia esetén. A bilirubin a hem sárga színű normális bomlásterméke. Bizonyos betegségekben megnő a vérszintje és ez adja a horzsolások sárga és a széklet barna színét. A bélben tovább bomlik urobilinogénné, amely a vizelettel ürül. Az összbilirubin emelkedése akkor értékelhető, ha látjuk, milyen a konjugált és nem konjugált bilirubinok aránya, tehát erre csak ezen értékek ismeretében tudok válaszolni. A vas értéke megnőhet, ha több húst fogyaszt valaki, és a 23-as érték nem magas, egy normál felső határ. A vizelet üledék a vér lymphocyta száma nem függ össze ebben az esetben.

        Dr. Bessenyei Mónika
        Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-05 16:11:49; Megválaszolva: 2010. április 05., 16:11

        Tudjon meg többet: laborlelet
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Szeretnék érdeklődni labor eredményem iránt, mert nem találok mindenre magyarázatot, a beküldő orvosom, tegnap külf. utazott három hétre. Két éve tartó fülzúgás miatt készült a nagy labor vizsgálat. Van olyan érték ami normális...
        Üdvözlöm! Felkerestem háziorvosomat, mert 2-3 hónapja szinte folyton székrkedésem volt, folyton nagyon fáradt voltam, és állandóan fáztam. Lázam nem volt, inkább alacsonyabb volt a testhőmérsékletem, csak 35 fok körüli. Gyakran voltak hasi...
        Tisztelt Webbeteg! Párom 25 éves fiatal férfi, 190 cm magas és 66 kg. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnánk elérni nála súlygyarapodást? Mindent eszik mindennel, de egyszerűen nem tud hízni, még zsír sem rakódik a testére, semmi. Nagyon...
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy mégis mennyire veszélyes az azbeszt? Persze google által sokmindent lehet ezügyben olvasni, de mégis találkozom olyan véleményekkel, akik azt mondják: Bezzeg régen nem volt senkinek semmi baja vele, most meg...
        Tisztel Doktor Erdeklodnek hogy 10 het elte utani negativ Hiv teszt mennyir mutat biztonsagos eredmenyt? Valaszat elore is koszonom!
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 10 éve meglévő lábszár ödémám van. Azt szeretném azért elmondani ezzel kapcsolatban, hogy 25 éves fiatal nő vagyok, 160 cm 48-50 kg, kicsit magasabb testzsír százalékkal. Ennek ellenére is elmondhatom vékony...
        Kedves Doktornő/Doktor Úr! A problémám, mellyel Önhöz fordulok, elég sokrétű. Mostanában úgy érzem, hogy az agyam egyszerűen nem teljesít úgy, ahogyan kéne. Gyakran képtelen vagyok koncentrálni, nehezen fogok föl dolgokat, elmondanak nekem...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Pár hete vettem észre, hogy a biciklin ülve, vagy akkor is, ha valahova hirtelen leülök, fáj valamim a végbelem tájékán. A fájdalom elég elés. Olykor alhasi fájdalmat is tapasztalok. Ami még jelentkezett, mint...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A kérdésem az lenne, hogy szakorvosi javaslatot iskloaorvos (gyerekorvos) felülbírálhat? Magas vérnyomásom és erős allergiám miatt teljes felmentést javasolt a kardiológus és a fül-orr-gégész szakorvos is, de az...
        Tisztelt Doktorno/Ur! A problemam kb 4 napja jelentkezett eloszor: nagyon hanyingerem volt es a fejem is fajt az egyik reggel, ebredesre. Azota a hanyingerem megmaradt, szinte allando, a fej pedig egyebkent is viszonylag sokat faj tehat ezen nem aggodom. A...
        Műtét előtti vércsoport meghatározásnál kiderült, hogy bizonyos K- antigént találtak a véremben, és amíg nem találnak K antigénre negatív transzplant vért, addig sajnos nem műtenek! A műtét oka, cysta a bal petefészken és a bal...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Olyan problémám lenne, hogy néha a torkomnál ahol van az a puha rész elkezd lüktetni, és nagyon rossz érzés kap el közben, de pár másodperc alatt elmúlik,előfordul hogy észre veszem hogy a szívem mintha eggyel többet...
        Udvozlom! Segitseget szeretnek kerni.Voltam vizsgalatokon amiknek az eredmenyet nem ertem es sajnos kulfoldon tartozkodom.Gluten vizsgalaton voltam illetve pajzsmirigy.Ezeket az ertekeket kaptam.Endomysium elleni at.(EMA), IIF negatív 1:10 F Deam.gliadin...
        Tisztelt Webbeteg! Hónapok óta igen kellemetlen alvási problémákkal küszködök. Az elalvással nincsen problémám, ugyanakkor körülbelül 1-2 órával az elalvás után rendszeresen felébredek, és ezután 10-15 percenként felébredek. Vannak...
        Problemam az alkapcsommal kezdodott, gorcsot kap es kattog. Nem kapok szajzarat, de nagyon kellemetlen erzes. Ejszakankent izom gorcsot kapok a labszaramban. A napokban 3 alkalommal tortent, hogy egesz testemben elkezdtem reszketni.Elso alkalommal nyugtatot...
        Tisztelt Doktornő/úr! Hasi görcsök miatt mentem ultrahangra, de nem találtak semmit. Az orvosom felírt egy Esomeprazol Actavis nevű gyógyszert a túlzott gyomorsavra. Időközben vérvételen is voltam, és minden értékem jó, kivéve az eo...
        36 hetes terhes vagyok, a várandosságom 12.hete körül fehér körvonalak jelentek meg a nyelvemen. Vannak napok mikor teljesen eltűnik,s van,hogy elég csúnya.Főként a nyrlvem két oldalán van. Mi lehet ez? Köszönöm váladzukat!
        Tisztelt Dr. Nő/Dr.Úr! Idén állapították meg nálam a tojásfehérje allergiát és tojássárgája intoleranciát. Kérdésem, hogy tojásfehérje allergia esetén védőoltások (influenza, tüdőgyulladás) adható-e? Több évre visszamenőleg...
        Tisztelt Doktor ÚR/NŐ. Az alábbi problémával fordulok önhöz.3-4 hete az alhasi jobb oldali területen szúró,húzó,görcsös,néha a bal alhasba,néha derékba,gyakran a ágyék jobb oldalába kisugárzó fájdalmam van.Úgy veszem észre,hogy ez a...
        Tisztelt Szexuálpszichológus! Már több, mint egy éve élek együtt a párommal, aki egy hosszú házasságot tudhat a háta mögött, melyet a másik fél szakított meg 2 évvel ezelőtt. A mai napig is őrzi a szekrényében a volt férjével...