• Mitől magas a lymphocyta érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A vérképben lévő magas eredmények. 01) A Lymphocyta mit jelent? 02) Miért hasznos? 03) S ha magas az mennyire probléma? Tavaly (2009 okt.): 40,9% Ebben az évben (márc.): 43,70% Vagyis magas. :-/ Az Összbilirubin (ebben az évben): 22,6umol/l (normális: 1,70-20,10) 04) Mit jelent az Összbilirubin? 05) S miért hasznos? 06) Mit lehet tenni, hogy ezek az értékek ne legyenek magasak? Minden más normális értékű. A vizelet pH: 6,0 Ez probléma vagy sem? Tavaly 5,5 vagyis a semleges volt. Jól tudom a 6,0 az már lúgos!? A Szérum Vas tavalyihoz képes megugrott. Míg tavaly 13,3 mára már, a Szérum Vas 23,1 Mennyire lenne baj, ha ez évek folyamán megnövekszik (normálistól eltérne)? Vizelet üledék automatával: baktérium: elvétve --> Ez okozhatja a Lymphocyta magasságát?

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet, vérkép témában

        A fehérvérsejtek az immunrendszer sejtjei, amelyek megvédik a testünket a fertőző betegségektől és az idegen anyagoktól. Sokféle fehérvérsejt létezik, a lymphocyta olyan fehérvérsejt, amelyeknek a sejtplazmájában nincsenek szemcsék. Az Ön által megadott % nem mutat magas értéket, egyébként sem lehet önmagában a százalékos értékre hagyatkozni, hiszen ez egy arány, a többi sejthez képest a vérben. MAgas egyébként akkor, ha valamilyen fertőzés zajlik a szerevezetben, vagy kiemelkedően magas leukaemia esetén. A bilirubin a hem sárga színű normális bomlásterméke. Bizonyos betegségekben megnő a vérszintje és ez adja a horzsolások sárga és a széklet barna színét. A bélben tovább bomlik urobilinogénné, amely a vizelettel ürül. Az összbilirubin emelkedése akkor értékelhető, ha látjuk, milyen a konjugált és nem konjugált bilirubinok aránya, tehát erre csak ezen értékek ismeretében tudok válaszolni. A vas értéke megnőhet, ha több húst fogyaszt valaki, és a 23-as érték nem magas, egy normál felső határ. A vizelet üledék a vér lymphocyta száma nem függ össze ebben az esetben.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-05 16:11:49; Megválaszolva: 2010. április 05., 16:11

        Tudjon meg többet: laborlelet, vérkép
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Ur! Egy eve volt,hogy az urologian vizeletben klebsiella bakteriumot talaltak,majd 2 hetig zinnatot kaptam, panaszmentes lettem, ezutan meg doxycilint kaptam, amit ahogy bevettem utana par orara hasigorcseim lettek,urologiarol elkuldtek a...
        Tisztelt Doktornő! Kislányom 8 éves és gyakran fájtatja a hasát kb 1 éve kezdődött akkor volt hasi uh ahol mindent rendben találtak volt vérkép is ami szintén jó. Mostanában megint szinte napi szinten mondogatja általában úgy fogalmazza meg...
        Kedves Doktornő, azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy rövid (1 perc), intenzív szédüléses panaszokkal küzdök már 5-6 éve. Ezek a szédüléses pillanatok nem forgó jellegűek, hanem mintha erősen zuhannék. Ez annyira intenzív, hogy meg kell...
        Tisztelt Doktor Úr ... Írtam már Önnek régebben reflux kérdésemmel kapcsolatban .... Jó 4 évig szedtem a napi egy 20 mg rabemant vagy Gelbrát ... Tettem egy olyan kísérletet ,,,hogy nem szedem a ppi-t hanem helyettesítem Quamatellel .... Napi 2...
        Kedves Doktor úr! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy már két hónapja szedem a Tri-regol fogamzásgátló tablettát és az érdekelne hogy már teljesen védett vagyok-e?
        Tisztelt Doktornő! 24 éves nő vagyok, nemrég háziorvosomhoz fordultam, mert elkezdett vizesedni a kezem. Ő azt állapította meg, hogy mindkét kezem, és a lábaim is fel vannak vizesedve. Elküldött laborra, ott mindene redményem jó lett, illetve...
        Tisztelt Doktorno!! Masodszorra fordul elo alhasi gorcsos fajdalom es lazzal jar! Eloszor annak tudtam be hogy nagyon sok napraforgomagot ettem es talan attol lett hasmenesem es ez a gorcsos fajdalom! Vettem be lazcsillapitot (ibuprofen) egy hetig tartott...
        Üdvözlöm Doktor úr!Az lenne a problémám hogy ctg vizsgálaton voltam és elküldtek utána EST vizsgálatra az negatív lett de utána csináltak egy áramlás mérést és ott kevés magzatvizet mutattak ki.vasárnap megyek megint nst vizsgálatra mire...
        Tisztelt Adjunktus Úr! 3-4 hónappal ezelőtt kaparó érzésű fájdalmam volt a torkomban. Gégészeten megállapították mintegy 2,5 hónappal, hogy reflux tüneteim vannak. Acilesolt (20mg) írtak fel melyet 1,5 hónapja szedek folyamatosan. A...
        Tisztelt Doktor Úr! Nagyjából három héttel ezelőtt észrevettem, hogy a reggeli székletem hígabb a megszokottnál és ragadós szinte odatapad a csészéhez,malter szerű, gondoltam elmúlik majd de nem akart. Diétába kezdtem 2 napig pirítóst...
        Tisztelt Doktor Úr! Több hónapos huzavona után a 2012-es negatív colonoscopiát kővetően, a hasgörcsös és hasmenéses, nyákos, széklet miatt újra megtükrözték a vastag és a vékonybelemet is. Szövetmintát is vettek és a következő...
        Kedves DoKTOR úR! A napokban írtam Önnek,hogy polip műtétem volt és várom a szövettani eredményt, viszont kaptam egy műtét előtt egy héttel készült rákszűrés eredményt melyet nem minősítettek, viszont atipikis sejteket x.eltel H SIL nem...
        Tisztelt Dr.Molnár Dóra! Olyan kérdésem lenne Ön felé,hogy a mai napon önként részt vettem egy laborvizsgálaton.Ezt negyed 5kor végezték rajtam.Este megkaptam az eredményeket(a kérdés végén bemásolom Önnek,illeltve csatolom a teljes...
        Tisztelt Doktor Úr! 26 éves nő vagyok, párommal babát tervezünk. A ciklus közepe táján próbálunk két naponta együtt lenni. Együtt voltunk pénteken,vasárnap és kedd este. A vasárnapi együttlét után egyből, amikor kimentem mosdóba...
        Tisztelt Doktor Úr! Torokfájásomra először Cefzil 500-at kaptam a háziorvosomtól. Azonban a gyógyszer beszedése után állapotom rosszabbodott, tüszős mandulagyulladás alakult ki. Erre Savulont kaptam, de 3 nap szedés után az állapotom még...
        Tisztelt doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a candida gomba mennyire veszélyes, ha egészséges nő hüvelyében szaporodik el? Sok cikket lehet találni a neten arról, hogy toxint termel a gomba és a szervezetet a mikotoxinjaival és más a gomba...
        Tisztelt Plósz Úr! 31 éves nő vagyok. Problémám a székletemmel kapcsolatos. Észreveszek időnként a wc papíron egy kicsi fekete valamit, amit ha elkenek a papíron, olyan mintha korom lenne. A székletem barna színű, nem szurkok színű és nem...
        Jó napot Dr. Úr! A barátnőmnek november 25-én, volt a menstruaciós ciklusának első napja. Aztán együtt voltunk, December 7-én és december 25, 26-án, mivelhogy késett egészen január 8-ig. Ekkor erőss vérzéssel jelentkezett a ciklus, ami...
        Kedves Doktor Úr! Összesen hét éve szedek refluxra gyóygszert, ebből négy éve Nexiumot,naponta 10 mg-ot. Próbáltam elhagyni vagy ritkítani a szedést, de nem lehet. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e a Nexiumot ebben a dózisban életem végéig...
        Kedves Doktor Úr! Menstruációmmal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Általában 28-32 nap között mozog, de előfordult már 26 nap is, mire megjött. Az elmúlt hónapban késett egy hetet, ami nem rendszeres, de ebben a hónapban két nappal hamarabb...