• Mitől magas a lymphocyta érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A vérképben lévő magas eredmények. 01) A Lymphocyta mit jelent? 02) Miért hasznos? 03) S ha magas az mennyire probléma? Tavaly (2009 okt.): 40,9% Ebben az évben (márc.): 43,70% Vagyis magas. :-/ Az Összbilirubin (ebben az évben): 22,6umol/l (normális: 1,70-20,10) 04) Mit jelent az Összbilirubin? 05) S miért hasznos? 06) Mit lehet tenni, hogy ezek az értékek ne legyenek magasak? Minden más normális értékű. A vizelet pH: 6,0 Ez probléma vagy sem? Tavaly 5,5 vagyis a semleges volt. Jól tudom a 6,0 az már lúgos!? A Szérum Vas tavalyihoz képes megugrott. Míg tavaly 13,3 mára már, a Szérum Vas 23,1 Mennyire lenne baj, ha ez évek folyamán megnövekszik (normálistól eltérne)? Vizelet üledék automatával: baktérium: elvétve --> Ez okozhatja a Lymphocyta magasságát?

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet, vérkép témában

        A fehérvérsejtek az immunrendszer sejtjei, amelyek megvédik a testünket a fertőző betegségektől és az idegen anyagoktól. Sokféle fehérvérsejt létezik, a lymphocyta olyan fehérvérsejt, amelyeknek a sejtplazmájában nincsenek szemcsék. Az Ön által megadott % nem mutat magas értéket, egyébként sem lehet önmagában a százalékos értékre hagyatkozni, hiszen ez egy arány, a többi sejthez képest a vérben. MAgas egyébként akkor, ha valamilyen fertőzés zajlik a szerevezetben, vagy kiemelkedően magas leukaemia esetén. A bilirubin a hem sárga színű normális bomlásterméke. Bizonyos betegségekben megnő a vérszintje és ez adja a horzsolások sárga és a széklet barna színét. A bélben tovább bomlik urobilinogénné, amely a vizelettel ürül. Az összbilirubin emelkedése akkor értékelhető, ha látjuk, milyen a konjugált és nem konjugált bilirubinok aránya, tehát erre csak ezen értékek ismeretében tudok válaszolni. A vas értéke megnőhet, ha több húst fogyaszt valaki, és a 23-as érték nem magas, egy normál felső határ. A vizelet üledék a vér lymphocyta száma nem függ össze ebben az esetben.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-05 16:11:49; Megválaszolva: 2010. április 05., 16:11

        Tudjon meg többet: laborlelet, vérkép
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Balogh Andrea! Kislányom (1 éves) átesett skarláton, majd a korházban elkapta a rotavírust (hányás, hasmenés, láz). Infúzión is volt, Én (apa) voltam Vele a kórházban! Kiütése is lett a teljes testén! 1 napja jöttünk haza!...
        Lelet:A rekesz mk.oldalon élesszélü,a laterális sinusok szabadok.Jobb oldalon perihilarisan,paracdialisan ujjnyi széles gócos,köteges trasparentia csökkenés látható,amely bronchopneumonianak megfelel A mediastinum nem szélesebb. A szív nem...
        Tisztelt dr Balogh Andrea Doktornő! Kétéves unokám ősztől bölcsődés. Többször volt felső légúti betegsége. Broncho Vaxomot rendeltek immunerősítés céljából. Többször szedett antibiotikumokat, váladékoldót.A legutóbb csúnya -...
        Tisztelt Dr. Pétervári László! Annyi "rémhír" terjed az interneten, hogy muszáj vagyok Öntől kérdezni, bármennyire is nyomasztó. December 13-án voltam együtt a párommal, előfordulhat, hogy némi előváladék került hüvelyembe, de még az...
        Tisztelt Doktor Úr! A párommal szeretnénk babát.Az lenne a kérdésem, hogy előtte milyen vizsgálatokat javasol, melyik magzatvédő vitamint ajánlja?Idén augusztusban kezdünk el próbálkozni a babafogantatással, tehát augusztus előtt 3...
        Tisztelt dr úr,a kérdésem az volna ma egy hete estem át abortuszon,egy müszeres befejezés volt. vérzésem muloban van és azt szeretném tudni mikor kell kontrolra menni és mikor lehet házas élete élni az orvos ezeket nem mondta el.jo volna ha ön...
        Tisztelt Doktornő ! 2005-óta tüdőembólia miatt szedek syncumárt. Most egy kisebb műtét miatt kellett belgyógyászi javaslat átállításra. A belgyógyász egy újfajta gyógyszerre állít át: Xarelto 15 mg. Állítólag nem kell havonta...
        Tisztelt Tóth Doktornő! Az előzőekben váltott levelünk után, férjem megcsináltatta a mellkasi és gerinc röntgenfelvételt . Melynek az eredménye: A rekesz éles kontúrú, a lat. sinusok szabadok. Nem nagyobb szív. Perihilarisan mindkét...
        Tisztelt Doktornő, egy olyan problémával fordulok Önhöz, hogy egy 3 hete megbetegdtem általános tünetekkel mint köhögés, magas láz, gyengeség végtagi fájdalmak stb.. ami aztán végül jobb lett, de a köhögés aztóa sem múlik és hozzá...
        A 7 éves gyerekemnek néha, ha olyat eszik túl sok a gyomorsava. Tavaly januárban kezelték Helikobakter fertőzéssel, télen voltunk utóellenőrzésen minden rendben van. Úgy tudom, hogy a sok savat a Helikobakter szereti és szaporodik. Továbbá...
        Tisztelt Doktornő! Azért fordulok Önhöz kisfiam laborleletével, mert azt a gyermekorvosunkhoz bemutatva is még maradtak bennem sajnos megválaszolatlan kérdések. Mivel kisfiamnál az utóbbi hetekben többször tapasztaltunk hőemelkedést (kb....
        Tisztelt doktor nő! Nemrég azt éreztem a csiklómban, hogy kicsit fáj, de legalábbis nem nyugodt állapotban van, bizsereg, majd mintha orgazmusom lenne, eláradt onnan valami bennem, ezt követően megfájdult a fejem, görcsölt, teljesen nem szűnt...
        Tisztelt Doktor Úr ! Bőrgyógyászati problémám miatt a bőrgyógyász Kliont írt fel elég sokáig kellett szednem. A kúra befejezése után hasmenésem lett. Protexin Balance-t kezdtem szedni. Javult a hasmensem (már nem olyan híg és kevésbé...
        Tisztelt Doktor Nő! Az én problémám számomra összetett. A feleségemet 7 éve ismerem, illetve házasok vagyunk 6 éve. Körülbelül 4 évvel ezelőtt kapott e-mailt egy régi ismerősétől, miszerint szeretne összejönni vele, szó szerint...
        Üdvözlöm! 1 hét fekvő gipsz után,két hete kaptam könnyített járógipszet. Külboka törésem van, ezen belül egy csontdarab külön áll. A járógipsz használatában betartok minden utasítás, sőt otthonomban tudok dolgozni is, ami...
        Jonapot kedves Dr Hangonyi Csilla. Elore is bocsanat a helyes irasi hibaimert en nem magyarorszagrol vagyok. Nekem az a problemam lenne hogy nehezen kapom a levegot. Es ez nem olyan rohamokba jon ram, kb 1 eve kezdodott ez el amikor azt vettem eszre hogy...
        Kedves Doktor Nő! 2 hete kezdődött nálam, nagyon erős fejfájás és gyomorfájdalom, amihez végtagfájdalmak is társultak.Elmentem a házi orvosomhoz , aki azt mondta, hogy influenza szerű vírus ki kell pihenni , a gyomorpanaszaimra pedig...
        Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, amire eddig nem találtak magyarázatot. Egyik évről a másikra jött elő a probléma. A szervezetem nem volt képes lehűteni magát. Nyáron tűző napon, vagy akár nagy melegben felhevül a szervezetem....
        Tisztelt Doktornő. 7 hónapos kislányomnak elkezdett folyni az orra, elvittem a háziorvosunkhoz aki írt föl neki Cetirizin Hexalt (cetirizin-dihidroklorid ). Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy adhatom-e neki ezt a gyógyszert? Elolvastam a...
        Jó napot. 24 éves vagyok és több mint 1 évig szedtem a Softinelle nevezetű fogamzásgátló tablettát. De abbahagytam már 2 hónapja nem szedtem, a menstruációmmal semmi gond nem volt, pontosan megjött. Most lenne a második menstruációm a...