• Mitől magas a lymphocyta érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A vérképben lévő magas eredmények. 01) A Lymphocyta mit jelent? 02) Miért hasznos? 03) S ha magas az mennyire probléma? Tavaly (2009 okt.): 40,9% Ebben az évben (márc.): 43,70% Vagyis magas. :-/ Az Összbilirubin (ebben az évben): 22,6umol/l (normális: 1,70-20,10) 04) Mit jelent az Összbilirubin? 05) S miért hasznos? 06) Mit lehet tenni, hogy ezek az értékek ne legyenek magasak? Minden más normális értékű. A vizelet pH: 6,0 Ez probléma vagy sem? Tavaly 5,5 vagyis a semleges volt. Jól tudom a 6,0 az már lúgos!? A Szérum Vas tavalyihoz képes megugrott. Míg tavaly 13,3 mára már, a Szérum Vas 23,1 Mennyire lenne baj, ha ez évek folyamán megnövekszik (normálistól eltérne)? Vizelet üledék automatával: baktérium: elvétve --> Ez okozhatja a Lymphocyta magasságát?

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet, vérkép témában

        A fehérvérsejtek az immunrendszer sejtjei, amelyek megvédik a testünket a fertőző betegségektől és az idegen anyagoktól. Sokféle fehérvérsejt létezik, a lymphocyta olyan fehérvérsejt, amelyeknek a sejtplazmájában nincsenek szemcsék. Az Ön által megadott % nem mutat magas értéket, egyébként sem lehet önmagában a százalékos értékre hagyatkozni, hiszen ez egy arány, a többi sejthez képest a vérben. MAgas egyébként akkor, ha valamilyen fertőzés zajlik a szerevezetben, vagy kiemelkedően magas leukaemia esetén. A bilirubin a hem sárga színű normális bomlásterméke. Bizonyos betegségekben megnő a vérszintje és ez adja a horzsolások sárga és a széklet barna színét. A bélben tovább bomlik urobilinogénné, amely a vizelettel ürül. Az összbilirubin emelkedése akkor értékelhető, ha látjuk, milyen a konjugált és nem konjugált bilirubinok aránya, tehát erre csak ezen értékek ismeretében tudok válaszolni. A vas értéke megnőhet, ha több húst fogyaszt valaki, és a 23-as érték nem magas, egy normál felső határ. A vizelet üledék a vér lymphocyta száma nem függ össze ebben az esetben.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-05 16:11:49; Megválaszolva: 2010. április 05., 16:11

        Tudjon meg többet: laborlelet, vérkép
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr ! Olyan problémával fordulok önhöz hogy 3 hete egy borsó nagyságú csomót vettem észrea nemiszervem külső felületén.Mi lehet ez?
        Kedves Doktornő.A panaszom az az lenne hogy,kb 3 hete antibiotikumot szedtem fog fájás miatt.Aszéklete nyálkás és halvány vér láthato benne.1,5 héttel ezelött Normaflort szedtem a 10bd sat.Azóta is néha olyan az elsö székletem reggel,evés...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne önnhőz hogy 2014 11.25-én vették észre az orvosok az ultrahangon hogy halott a magzatom 26-án bementem a kórházba hogy missd.abortuszra menjek és nem csináltak vérvételt se és 30-án kaptam időpontot...
        Kedves doktornő! 18 éves fiú vagyok és olyan 14 éves korom óta a bal oldali mellem környéke nagyobb mint a másik oldalon. Nincs vele különösebb baj, csak zavar már egy kicsit. Lehet ez szív eredetű probléma? Esetleg megnagyobbodhatott a...
        Tisztelt doktor úr! Kb. 3 hónapja volt egy tüszős mandulagyulladásom amire antibiotikumot kaptam. Az antibiotikum beszedése után kb 2 héttel nyálkás lett a székletem. (A nyálka mennyisége kb egy teáskanálnyi maximum de van hogy kevesebb) A...
        Tisztelt Doktornő! Én egy nagyon aggódó nagymama vagyok.Van egy kislány unokám 13 éves. Tavasszal megjött a menzesze. Utána elkezdett hullani a haja. Már orvostó-orvosra jártak, kivizsgálták és mégsem tudják, hogy mitől hullik a kislány...
        Tisztelt Doktor Úr! 23 éves vagyok és pár hónapja (kb. fél éve) a bal térdem felett (a térdkalács felett jobb oldalt) kis duzzadás látható akkor, ha lábon állok és nem húzom össze a térdem, hanem nyugalmi állapotban hagyom. Néha...
        Tisztelt Doktor Úr ! Kb. 2 hete kezdtem el szedni torokfájásra Zinnatot.A torokfájásom elmúlt, de a 3. nap után elkezdett a hasam menni.Szedtem probiotikumot ,először normaflore-t miután pedig befejeztem az antibiotikumot JutaVit Probiotikum...
        Tisztelt Dr. Varga Antal! Férjem 2 éves kora óta teljesen, 100%-ban vak, mindkét szemgolyóját eltávolították retinablaustoma miatt. Három évvel ezelőtt Boeck-sarcoidosist állapítottak meg Nála, azóta is gyógyszeres kezelés alatt...
        Üdvözlöm! A panaszom a következő. Kb. 2-3 hete kezdődött, hogy mindkét hónaljamban húzódás szerű fájdalmat érzek. Nem egyfolytában, naponta 1*-2* és akkor is csak pár percig. A bal oldalon enyhült. Mielőtt ez megjelent volna minden nap 2...
        Üdvözlöm doktornő Márciusban hepatitisz C vel diagnosztizáltak. A leletek alapján csak hordozó vagyok ( ezt mondta a gasztroenterológus), viszont a virusok száma 5.930.000. A fibroscan szerint a HCV F0, ezért nem kaphatok kezelést. Azt szeretném...
        Tisztelt Doktor úr! 88 hetes terhes vagyok, és magne b6-ot kell szednem. Múltkor elküldtem a páromat gyógysrzertárba, hogy hozzon nekem, viszont ő magnézium + b6-ot hozott. Kérdésem az lenne hogy mindegy, hogy melyiket szedem? ugyan az mind a...
        5-6 éve húzódik a panaszom és ezen idő alatt egyre összetettebb és kellemetlenebb már. Eleinte a bal felső bordámnál éreztem szúró fájdalmat...hónapokkal később bejelentkezett a derekam és a hátam. Ezek inkább szúró fájdalmakként...
        Tisztelt DoktorÚr!! Tanácsára lenne szükségem.. Több éve kb. 6 súlyos fokú krónikus helicobakter fertőzésem volt. Ezt kikezelték, nincs jelenleg baktérium. Viszont azota a vasam alacsony, hiába szedek rá készítményt. Hallottam róla,...
        Tisztelt Doktor Úr! 23 éves fiamnak emésztési problémái vannak, október eleje óta. Étkezés után több órával is úgy érzi, hogy tele van a gyomra, csak lassan űrül ki. Inni csak kortyokat tud, pedig szomjas. Éhséget viszont nem szokott...
        Tisztelt doktornő! Az epepolip kialakulhat e a magassább koleszterinből? Az ultrahangon megkülümböztethető-e kő vagy polip? Mit javasol koleszterin csökkentésre ami esetleg nem gyógyszer. Tisztelettel
        Éjszaka alvás közben gyakran kiszárad a torkom és anyelv hátsó része Nem fáj csak kellemetlen érzés,Próbálkozm nyelni ,ezután megindul a nyálképződés,minden rendben,kis idő mulva ismét arra éredek hogy száraz a torkon.Cukor betegségem...
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy a makkom begyulladt. Nagyon piros és enyhe fájdalmat is érzek, nem viszket. Korábban is pirosas volt ez a terület, de ezt annak tudtam be, hogy a rövid fitymafékem miatt jobban dörzsölődik mint...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje zavaró kellemetlen érzést éreztem nyelés közben a torkomban. Észleltem továbbá, hogy -bár odafigyelek a szájhigiéniámra- mégis kellemetlen ízt érzek a számban, amit főleg a torkom felől éreztem az onnan...
        Tisztelt Doktornő! 23 éves vagyok és az lenne a kérdésem, hogy néha ritkán rám jön olyan érzés mintha nem lenne levegőm, melegem lesz, kicsit zsibbad a bal kézujjam és néha a számnál is, kb 5-10 percre utánna megint jól érzem magam. Olyan...