• Mitől magas a lymphocyta érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A vérképben lévő magas eredmények. 01) A Lymphocyta mit jelent? 02) Miért hasznos? 03) S ha magas az mennyire probléma? Tavaly (2009 okt.): 40,9% Ebben az évben (márc.): 43,70% Vagyis magas. :-/ Az Összbilirubin (ebben az évben): 22,6umol/l (normális: 1,70-20,10) 04) Mit jelent az Összbilirubin? 05) S miért hasznos? 06) Mit lehet tenni, hogy ezek az értékek ne legyenek magasak? Minden más normális értékű. A vizelet pH: 6,0 Ez probléma vagy sem? Tavaly 5,5 vagyis a semleges volt. Jól tudom a 6,0 az már lúgos!? A Szérum Vas tavalyihoz képes megugrott. Míg tavaly 13,3 mára már, a Szérum Vas 23,1 Mennyire lenne baj, ha ez évek folyamán megnövekszik (normálistól eltérne)? Vizelet üledék automatával: baktérium: elvétve --> Ez okozhatja a Lymphocyta magasságát?

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet, vérkép témában

        A fehérvérsejtek az immunrendszer sejtjei, amelyek megvédik a testünket a fertőző betegségektől és az idegen anyagoktól. Sokféle fehérvérsejt létezik, a lymphocyta olyan fehérvérsejt, amelyeknek a sejtplazmájában nincsenek szemcsék. Az Ön által megadott % nem mutat magas értéket, egyébként sem lehet önmagában a százalékos értékre hagyatkozni, hiszen ez egy arány, a többi sejthez képest a vérben. MAgas egyébként akkor, ha valamilyen fertőzés zajlik a szerevezetben, vagy kiemelkedően magas leukaemia esetén. A bilirubin a hem sárga színű normális bomlásterméke. Bizonyos betegségekben megnő a vérszintje és ez adja a horzsolások sárga és a széklet barna színét. A bélben tovább bomlik urobilinogénné, amely a vizelettel ürül. Az összbilirubin emelkedése akkor értékelhető, ha látjuk, milyen a konjugált és nem konjugált bilirubinok aránya, tehát erre csak ezen értékek ismeretében tudok válaszolni. A vas értéke megnőhet, ha több húst fogyaszt valaki, és a 23-as érték nem magas, egy normál felső határ. A vizelet üledék a vér lymphocyta száma nem függ össze ebben az esetben.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-05 16:11:49; Megválaszolva: 2010. április 05., 16:11

        Tudjon meg többet: laborlelet, vérkép
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        T. Doktor Úr! kálváriám 1 éve kezdődött. Pánikbetegségem van, és szorongásos depresszióm. Már annyira nem tudtam kezelni, hogy orvoshoz fordultam. Egy hormontartalmú készítményt írtak fel, ill. magas vérnyomásra is szedek gyógyszert. A...
        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát! Egy kérdésem lenne még. Az IgA < 0.10 értéknek mi lehet az oka? Azt olvastam ez valamiféle immunhiányt jelent... Üdvözlettel, Péter
        Tisztelt Doktor Úr! Bő egy éve puffadok, alhasi diszkomfort, naponta többször szúró érzések a hólyag körül, végbélkörnyékén, főleg bélmozgásoknál. Laza, habos széklet. Urológia, proktológia negativ. Vérkép: enyhe vérszegénység,...
        Lassan egy éve fájdogál a hasam, van hogy egy bizonyos pontban szúródik, aztán pár nap múlva elmúlik, és megmarad egy "alapszintű" fájdalom, ha benyomom a hasam, olyasmi mintha feszülne a belem. Voltam ultrahang vizsgálaton, vérvizsgálaton,...
        Tisztelt doktor úr! Hónapok óta küzdök a főleg esti rosszullétekkel.Szinte bármit eszek estére felfúj, vízszintes helyzetben nem jön ki a szél.Sokszor arra ébredek h szédülök,mindjárt elájulok.Zsibbadni kezd a fejem teteje kihűlnek a...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok. Kb 4 hónapja érzékelek nyomásszerű érzést a gyomrom felső részén, a szegycsontom mögött, alkalmanként egészen a torokig tart az érzés. Háziorvos reflux gyanúja miatt arra való gyógyszert irt fel....
        Nyáron panaszom nincs.Amikor beköszönt az ősz nehezebben kapok levegőt.Ha reggel beülök a kocsiba,szintén nem kapok levegőt,amíg a kocsi be nem melegszik.Ha felmelegíttem a mellkasomat,hátamat,ha két-három paplannal jól betakarom magam,akkor...
        Kedves Dr. Molnár Dóra! Körülbelül 1,5 éve kezdődtek ezek a roham szerű tüneteim. Ilyenkor elkezdek szédülni,és a bal kezem a kézfej, a csukló,és az alkar zsibbadás szerűen elgyengül,és ugyanez történik a bal lábammal is,a combomtól...
        Örökletes mediterrán láz betegségem van. Amit nem rég diagnosztizáltak, és erre kell szednem a colhicum dispert nevű gyógyszert. A gyógyszerről tudom ,hogy sejtoaztódás gátló. Viszont az lenne a kérdésem , hogy ez a gyógyszer sportolásban...
        Üdvözlöm, Jelenleg sri lankai nyaralásomon vagyok. sok csili és stressz miatt refluxos, és szurkos székletet tapasztaltam emiatt sétáltam be kórházba. (már volt korábban ilyen tünetem 2 évvel ezelőtt, akkor meg is tükröztek és reflux...