• Mitől magas a lymphocyta érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A vérképben lévő magas eredmények. 01) A Lymphocyta mit jelent? 02) Miért hasznos? 03) S ha magas az mennyire probléma? Tavaly (2009 okt.): 40,9% Ebben az évben (márc.): 43,70% Vagyis magas. :-/ Az Összbilirubin (ebben az évben): 22,6umol/l (normális: 1,70-20,10) 04) Mit jelent az Összbilirubin? 05) S miért hasznos? 06) Mit lehet tenni, hogy ezek az értékek ne legyenek magasak? Minden más normális értékű. A vizelet pH: 6,0 Ez probléma vagy sem? Tavaly 5,5 vagyis a semleges volt. Jól tudom a 6,0 az már lúgos!? A Szérum Vas tavalyihoz képes megugrott. Míg tavaly 13,3 mára már, a Szérum Vas 23,1 Mennyire lenne baj, ha ez évek folyamán megnövekszik (normálistól eltérne)? Vizelet üledék automatával: baktérium: elvétve --> Ez okozhatja a Lymphocyta magasságát?

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet, vérkép témában

        A fehérvérsejtek az immunrendszer sejtjei, amelyek megvédik a testünket a fertőző betegségektől és az idegen anyagoktól. Sokféle fehérvérsejt létezik, a lymphocyta olyan fehérvérsejt, amelyeknek a sejtplazmájában nincsenek szemcsék. Az Ön által megadott % nem mutat magas értéket, egyébként sem lehet önmagában a százalékos értékre hagyatkozni, hiszen ez egy arány, a többi sejthez képest a vérben. MAgas egyébként akkor, ha valamilyen fertőzés zajlik a szerevezetben, vagy kiemelkedően magas leukaemia esetén. A bilirubin a hem sárga színű normális bomlásterméke. Bizonyos betegségekben megnő a vérszintje és ez adja a horzsolások sárga és a széklet barna színét. A bélben tovább bomlik urobilinogénné, amely a vizelettel ürül. Az összbilirubin emelkedése akkor értékelhető, ha látjuk, milyen a konjugált és nem konjugált bilirubinok aránya, tehát erre csak ezen értékek ismeretében tudok válaszolni. A vas értéke megnőhet, ha több húst fogyaszt valaki, és a 23-as érték nem magas, egy normál felső határ. A vizelet üledék a vér lymphocyta száma nem függ össze ebben az esetben.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-05 16:11:49; Megválaszolva: 2010. április 05., 16:11

        Tudjon meg többet: laborlelet, vérkép
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.nő!Hónapokig tartó hasmenésemen a laktóz és a glutén kerülésével sikerült változtatnom,miután a tükrözések és a CT eredményei negatívok lettek.November elején lesz még H2 Levegő teszt és nem tudom álljak-e vissza a korábbi...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi- visszatérő- panasszal fordulok Önhöz, kérem a segítségét. Pár éve (öt és fél pontosabban), egyik reggelinél hányingerem lett, mely azután 2-3 hónapon keresztül kitartott. Nem sokat tudtam enni és állandó...
        Tisztelt Doktor Úr! 5 évvel ezelőtti hasi CT-vizsgálat során kiderült, hogy májnagyobbodásom van, melyet azóta az évenkénti hasi UH-vizsgálat is alátámaszt. Elváltozások, panaszok, melyeket évek óta tapasztalok: - halvány kontúrú...
        Tisztelt doktornö Egyszer már rtam magának egy terhesség megszakitás utáni nyomásra történö váladékozásrol a bal melleben (május23.án volt a mütét) a probléma még most is fennáll voltam vele onkologián aki elküldött egy mammográfia...
        Tisztelt Doktor Úr! 40 éves 47 kg súlyú nő vagyok, igazolt GERD-m van 5 éve. Rapyprazolt szedek reggel-este 20-20 mg-ot. Előzményként röviden 2011 NERD+Helicobacter, 2013 GERD, 2015 1 antrum, 1 cardia fekély, valamint vékonybél oedema....
        Tisztelt Doktornő! 23 éves nő vagyok. Másfél éve kezdődtek a panaszaim. Akkor fogamzásgátló gyógyszert szedtem PCO miatt. Majdnem minden nap rohamaim voltak.(kissebb vagy nagyobb) A rohamaim alatt a baloldalam reszketett, és nem bírtam a bal...
        Minap arra ébredtem hajnalban hogy vérzik az orrom. Mivel soha nem szokott és az arcom is "égett" megmértem a vérnyomásom és az értéke 150/90 volt. Másnap reggel egész éjszakai nyugodt alvás után 143/82 volt. Egy óra múlva már csak 111/72...
        Tisztelt Doktor Úr! Jangee fogamzásgátlót szedek kb fél éve. A legutóbbi levélnél a második hét utolsó napján kimaradt egy szem, de a tájékoztató azt írta rendre szedjem tovább ami meg is történt, ám egy héttel később láttam hogy a...
        Tisztelt Doktor Úr!Hajnalban vagy reggel arra ébredek,rossz közérzetem van h erős puffadásom van utána irány a toalett hasmenés szerű széklet és utána egész nap jol vagyok,ez az érzés csak akkor nincs ha egész nap csak rizst eszem,,...
        Tisztelt Doktor úr! 3.5 hónapja egy fekete széklet miatt vizsgáltak ami 1-2 alkalommal jelentkezett. Akkor tájt nem fájt semmim . A labor kimutatta a vér jelenlétét. Utána 2 héten belül gyomortükrözés ,vastagbéltükrözés , Ct és...