• Egészséges-e, hízlal-e a 100%-os gyümölcslé?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A cukros üdítőitalokról azt mondják, hogy nem egészségesek, de mi a hyelzet a 100%-os gyümölcslevekkel? Azokból napi fél-egy litert elfogyasztva milyen eü kockázatnak tesszük ki magunkat? Mi a helyzet a gyermekekkel, 4-6 éves gyermekeimnek mennyi 100%-os narancslevet adhatok egy nap, ami az egészséges határon belül van?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyümölcslé témában

        Kedves Kérdező!

        Természetesen ezek egészségesebb italok, mint a cukrozott üdítők, de cukrot (gyümölcscukrot) tartalmaznak, mely szintén egyszerű szénhidrát. Mértékkel fogyaszthatóak egészséges felnőtt egyének esetében (napi 1-2 pohár), de cukorbetegek vagy fogyókúrázók inkább ne fogyasszák. A legoptimálisabb az, ha gyerekeinek vízzel 2-3-szorosára hígítva adja naponta 1-2 pohárral, én a pácienseimnek azt javaslom, hogy lehetőleg magát a gyümölcsöt fogyasszák és ne csak a levét, és szénsavmentes vízzel oltsák szomjukat.



        Kérdés: 2010-02-13 14:50:12; Megválaszolva: 2010. február 13., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: