Vörös lencse krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg vörös lencse
  • 1 kicsi paradicsomkonzerv
  • 1 zöldpaprika (lehet enyhén csípős)
  • kevés kukoricaliszt
  • 1 fej hagyma
  • bors

Elkészítés:

A vörös lencsét és a zöldpaprikát megfűszerezzük és 20 perc alatt megfőzzük. Hagymás rántásban elkevert paradicsompürével berántjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Kis hűlés után összeturmixoljuk. Füles csészében tálaljuk pirított zsemlekockával.

Hasonló receptek

Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal

Leves, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkoli krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mandulás spenótleves

Leves, Közepes

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: